Volg het voetbalnieuws op de voet met deze apps

Het laatste voetbalnieuws lees je in deze apps op je iPhone en iPad. Alles over voetbal, clubs, spelers en transfers. Zo blijf je altijd op de hoogte van jouw favoriete spelers.

Voetbalnieuws volgen met apps

De belangrijkste reden om het voetbalnieuws te volgen met apps, is dat je onmiddellijk op de hoogte wordt gesteld als er gescoord wordt, of als er belangrijk nieuws is over jouw club. Eén aspect daarvan is het volgen van voetbaltransfers, maar er gebeurt veel meer in de voetbalwereld. Van schorsingen tot blessures en van nieuwe trainers tot relletjes. Als je de juiste app op je iPhone of iPad hebt staan weet je precies wat er loos is.

Wil je liever de voetbalstanden volgen, dan hebben we daarvoor een aparte lijst.

Bekijk ook

Dit zijn de beste voetbalstanden-apps op iPhone en iPad

Wat zijn de beste apps om voetbalstanden bij te houden op de iPhone en iPad? iCulture testte en maakte een vergelijking van alle belangrijke voetbalstandenapps. Staat jouw favoriet ertussen?

Voetbaltransfers en ander voetbalnieuws

Tijdens de transferperiode hebben voetballers de kans om van club te wisselen. In de zomer is de transferperiode 12 weken en tijdens de winterstop zijn er nog eens 4 weken waarin spelers kunnen overstappen. Alleen als de transfermarkt in deze periode open is mogen clubs spelers kopen en verkopen. De transferperiodes verschillen per land.

Eigenlijk zouden de KNVB, de voetbaltrainers en de -clubs het liefst zien dat de transferperiode korter wordt, want terwijl de competitie al begonnen is kunnen de spelers nog van club wisselen. De spelers en de voetbalmakelaars denken daar uiteraard anders over: zij willen tot het laatste moment nog de mogelijkheid hebben om naar een lucratiever contract over te stappen. Als je alle transfers wil volgen en meteen een seintje wilt krijgen als jouw favoriete speler overstapt, heb je apps nodig. Die bespreken we in deze lijst. Van de apps die we hier bespreken is Forza Football het minst sterk in nieuws, maar daarentegen kun je er wel goed spelerstransfers mee volgen.

Voetbal International

Voetbal International biedt een heel complete app, waarin je al het actuele nieuws vindt, aangevuld met verhalen achter het nieuws. Je krijgt met deze app elk fluitsignaal mee, belooft VI. Dankzij de vele journalisten en clubwatchers die VI in dienst heeft ben je meteen op de hoogte. Je kunt meepraten in de community en de standen en scores van ruim 75 competities bekijken. Daarnaast volg je de live wedstrijden in de app en via notificaties. Je krijgt iedere dag nieuwe voetbalvideo’s en audiofragmenten voorgeschoteld.

Voetbal International app

Veel items zijn voorzien van foto’s en tweets, zodat je daar verder kunt lezen. Blader je naar de clubinformatie, dan kun je per speler een ‘Paspoort’ zien met persoonlijke informatie, een lijst met eerdere transfers en clubgeschiedenis en nieuwtjes over de betreffende speler. Wil je weten hoe het met een specifieke speler gaat, dan kun je het beste deze pagina in de gaten houden.

Forza Football

Forza Football timmert al jaren aan de weg als livestanden-app voor voetbalwedstrijden. De app biedt ook voetbalnieuws, als is het vooral Engelstalig. Op de tabbladen Mijn Teams en Mijn spelers druk je op Pas aan, voeg je je favorieten toe en krijg je direct toegang tot de overzichtspagina. Je ziet bij welke club een speler momenteel zit en andere statistieken.

Op elke teampagina vind je belangrijk nieuws rondom de club. De nieuwste berichten staan handig bovenaan en je ziet meteen van welke bron het bericht komt en hoe groot de kans is dat de transfer ook echt plaats zal vinden. Forza Football houdt je via pushberichten op de hoogte van belangrijk nieuws rondom jouw club.

Onefootball

Ben je wat meer geïnteresseerd in het internationale voetbalnieuws, dan moet je Onefootball hebben. Deze app toont voetbalnieuws en -scores, hoogtepunten, transfers, statistieken en video’s. Je vindt ook spelersprofielen in de app. Natuurlijk is er in de transferperiode voldoende aandacht voor transfernieuws en -geruchten.

Je vindt hiervoor zelfs een apart tabblad, nadat je je favoriete clubs hebt ingesteld. Met tabbladen bovenin het scherm filter je makkelijk voor Mijn Teams, Top (Messi uiteraard) en Alles.

Voetbalzone

De Nederlandse voetbalwebsite Voetbalzone heeft ooke en eigen app. Je selecteert een favoriet team zodat je belangrijke meldingen kan krijgen, maar de app heeft ook aparte overzichten voor het laatste nieuws. Met de sectie In beeld zie je het nieuws in foto’s, bijvoorbeeld met spelers die nu transfervrij zijn. Maar handiger is het overzicht van het laatste nieuws, waarin duidelijk met vlaggetjes te zien is over welke competitie of uit welk nieuws het land gaat.

Natuurlijk vind je in de meeste voetbalstanden-apps ook nieuws over voetballers.

Bekijk ook

Dit zijn de beste voetbalstanden-apps op iPhone en iPad

Wat zijn de beste apps om voetbalstanden bij te houden op de iPhone en iPad? iCulture testte en maakte een vergelijking van alle belangrijke voetbalstandenapps. Staat jouw favoriet ertussen?

Informatie

Laatst bijgewerkt
april 2022
Onderwerp
Categorie
Apps