Calculator 3D Touch

Haal meer uit de Rekenmachine-app op je iPhone met deze tips

Haal meer uit de Calculator-app op de iPhone met deze handige tips! Kopieer het resultaat van de berekening, gebruik de backspace-functie en meer.

Rekenmachine-tips voor de iPhone

Je kunt meer doen met de Rekenmachine- of Calculator-app dan je denkt. In dit artikel vind je 6 handige tips waarmee je nog makkelijker je berekeningen uitvoert.

#1 Resultaat van een berekening kopiëren

Heb je een moeilijke berekening gemaakt, dan wil je het eindresultaat misschien overnemen in een andere app. Wat te doen… overtikken? Welnee, je kunt het getal dat in beeld staat eenvoudig kopiëren naar een andere app door er even op te drukken. Dit kopiëren werkt op dezelfde manier als in andere apps. Er is nog een andere manier om het resultaat te kopiëren (zie tip #6).

Calculator resultaat kopiëren

#2 Snel een tikfout herstellen

Deze klassieker kent bijna iedereen: om een tikfout in de Calculator-app te herstellen hoef je niet alles te wissen. Veeg gewoon over het scherm van links naar rechts om het laatst ingetikte cijfer weg te halen. Het ongedaan maken werkt alleen met getallen.

#3 Fooien berekenen met de Calculator-app en Siri

Zit je in een restaurant en wil je snel de fooi berekenen, dan kun je dat op twee manieren doen: met Siri of met de Calculator-app. Siri is misschien niet zo geschikt, als er allemaal mensen om je heen zitten. Toch kan het een snelle manier zijn als je op een rekening de fooi moet invullen. Vraag aan Siri: “Wat is 15% van €83,45” en je hebt meteen het antwoord. Je zou het ook met de Calculator kunnen doen: 83,45 x 0,15.

Calculator fooi berekenen

#4 Calculator-app verwijderen

Gebruik je de standaard Calculator-app nooit, omdat je fan bent van een van de vele alternatieve rekenmachine-apps? Dan kun je de Calculator-app verwijderen van je iPhone. Dit is mogelijk sinds iOS 10. Druk net als bij andere apps hard op het appicoontje en vervolgens op het kruisje.

Calculator-app verwijderen

#5 Wetenschappelijke calculator

Je krijgt veel meer functies tot je beschikking als je de iPhone een kwartslag draait. Dan komt de wetenschappelijke calculator tevoorschijn waarmee je logaritmes en andere geavanceerde wiskundige functies aan kunt.

https://www.iculture.nl/tips/wetenschappelijk-rekenmachine-iphone-ipad/

#6 3D Touch-functies voor de rekenmachine

Ook in de Calculator-app vind je een 3D Touch-functie: druk hard op het icoontje om het laatste resultaat te kopiëren. Dit werkt ook vanuit het Bedieningspaneel, zoals je op de afbeelding ziet. Je ziet het resultaat van de laatste berekening in beeld en kunt dit meteen kopiëren naar een andere app.

Calculator 3D Touch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Apps
Onderwerpen calculator, rekenmachine