Macbook gebruiker met boekje

Bekijk je berekeningen in het rekenmachine-overzicht op de Mac

Als mijn berekeningen kloppen…

Met de ingebouwde Rekenmachine-app op de Mac is het mogelijk om je berekeningen bij te houden in een overzicht. Zo haal je nooit meer je sommen door elkaar. Je kunt het overzicht van de berekeningen zelfs printen als je het op papier wil bekijken.

Helaas is zo’n overzicht alleen te krijgen op een Mac en niet op de iPhone. Op de iPad levert Apple geen rekenmachine-app mee.

Hieronder leggen we uit hoe je het overzicht van berekeningen krijgt op de Mac?

Rekenmachine: overzicht openen

Om het zogeheten rekenmachine-overzicht te openen ga je naar de ingebouwde Rekenmachine-app op je Mac. Deze zit standaard in de map Programma’s in Finder. Voordat je de berekeningen gaat doen open je het overzicht:

  1. Klik in het menu op Venster.
  2. Kies dan Toon overzicht.

Je kunt ook gebruikmaken van de sneltoets Command + T. Je berekeningen zullen nu worden bijgehouden, zodat je geen vorige antwoorden meer hoeft te onthouden.

Rekenmachine overzicht Mac

Rekenmachine: overzicht wissen en verwijderen

Als je de rekenmachine afsluit zal het overzicht de volgende keer dat je de rekenmachine opstart automatisch verschijnen. Wil je het niet meer in beeld hebben? Dan klik je gewoon op het rode bolletje. Wil je alleen een leeg veld zonder oude berekeningen? Daarvoor kun je de Wis-knop rechtsonder gebruiken.

Rekenmachine overzicht fysiek en digitaal bewaren

Wil je de berekeningen op papier hebben om nog eens met een pen aantekeningen te maken? Dan kun je onder het menukopje Archief op Overzicht printen klikken. Kies nu je printer en voilà.

Is een digitale kopie ook genoeg, omdat je het bijvoorbeeld even wil doorsturen per mail? Dan klik je weer op Archief en dan op Bewaar overzicht als. Geef je document een naam en je bent klaar.

Reken jij liever op je iPhone? Ook dan kun je bij iCulture rekenen op onze tips over de rekenmachine app, dus je bent nog lang niet uitgeteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2019
Categorie Mac
Onderwerp rekenmachine
Device Mac