iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de beste nieuwe Nederlandse apps van maart 2018

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand maart 2018? iCulture zet de beste en interessantste voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit nieuwe maandelijkse overzicht brengen we de beste iPhone apps en de beste iPad apps van de lage landen bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Textor

Textor is een tekstverwerker voor de iPhone van de Belgische ontwikkelaar Louis D’hauwe. De app doet wat hij moet doen: een simpel tekstbestand maken. Voor veel mensen is de app een oplossing, omdat er in iOS geen tekstverwerker is die vergelijkbaar is met de Tekstverwerker op de Mac.

De teksten die je schrijft, kun je opslaan in iCloud Drive, Dropbox of Google Drive. Vanuit hier kun je ook makkelijk nieuwe bestanden openen die je op een ander apparaat hebt gemaakt. En de app heeft ook een donkere modus, mocht je dit prettig vinden.

Textor is vooral geschikt om even snel een notitie te maken die je vervolgens uit wil werken op de Mac. Het is geen fijne texteditor om lange verhalen in te maken. Dit komt ook omdat de app geen opmaakmogelijkheden biedt. Er zijn nog wel een paar functies die missen in de app zoals automatisch opslaan en het bekijken van een preview wanneer je Markdown gebruikt.

Lees meer over Textor in ons artikel over de app.

 

Textor: simpel teksteditor

ToneTime

De Nederlandse app ToneTime leert kinderen een muziekinstrument spelen. De app gebruikt hiervoor video’s, afbeeldingen en oefeningen. Er zijn ook muntjes te verdienen om nieuwe liedjes kopen die je vervolgens kunt leren. ToneTime kan op dit moment alleen nog gebruikt worden om blokfluit te leren spelen, maar in de toekomst worden hier meer instrumenten aan toegevoegd. De Nederlandse app is ontwikkeld om laagdrempelig en goedkoop muziekles aan te bieden voor kinderen. Er zitten een aantal proeflessen in de app, daarna betaal je €7,99 per maand. Lees meer over ToneTime in ons artikel.

Rekensommen automatiseren

Rekensommen automatiseren is een Nederlandse app die kinderen helpt bij het maken van rekensommen. Met de app leggen ze een goede basis voor hun rekenontwikkeling. Het leert de kinderen, zoals de naam al zegt, bepaalde handelingen automatiseren. De ontwikkelaar vind dit belangrijk, omdat kinderen deze manier ook in staat zijn om grotere rekensommen op te lossen. De app heeft verschillende soorten opgaven die ouders met hun kinderen kunnen doen en aan het einde is er een toets. Op deze manier kun je kijken of het nodig is om nog meer te oefenen.

Ingrecipe

Ingrecipe is een app gemaakt door vier Nederlandse studenten die moet helpen bij het tegengaan van voedselverspilling. Ook helpt de app bij het besparen van geld als het om eten gaat. In de app kun je namelijk invoeren wat je allemaal in de koelkast en voorraadkast hebt staan. Vervolgens gaat de app met deze ingrediënten aan de slag om er recepten mee te maken.

Bovenaan de lijst komt het recept te staan waarvoor je het minst hoeft bij te kopen. Moet je wel ingrediënten bijkopen? Dan geeft de app direct een boodschappenlijstje van alles wat je tekort komt. Hierop hoef je het alleen nog maar af te vinken als je door de winkel loopt. Je kunt ook je voorkeuren aangeven, bijvoorbeeld dat je alleen maar vegetarische gerechten wilt zien en je kunt aangeven met hoeveel personen je eet.

Spotted by Locals

Spotted by Locals is een app die al wat langer bestaat, maar afgelopen maand heeft de app een grote update gekregen. Zo zijn er vier nieuwe steden bijgekomen: Podgorica (Montenegro), Prishtina (Kosovo), Tbilisi (Georgië) en Yerevan (Armenië). Je favoriete hotspots zijn geordend op afstand en alfabet, waardoor je makkelijk bij je favoriete bestemming terechtkomt. De kaarten zijn offline te gebruiken, wat heel handig is als je geen internet hebt in het buitenland.

Darkroom

Darkroom is een app die is gemaakt door de Nederlander Jasper Hauser en zijn collega Majd Taby. Het is app waarin je foto’s kunt bewerken, waarbij de nadruk op filters ligt. De app heeft afgelopen maand een update naar versie 3.5 gehad en houdt nu veel meer rekening met diepte tijdens het bewerken van foto’s, ook tijdens het gebruik van filters. De schuifknoppen voor de helderheid, het contrast, de hooglichten en schaduwen hebben een make-over gekregen waardoor deze makkelijker te bedienen zijn. Ook werkt de app nauw samen met de foto-app Halide, tevens van een Nederlandse ontwikkelaar, Sebastiaan de With. In ons artikel lees je meer over de nieuwe functies in Darkroom 3.5.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.