iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 14-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Moorspots
De Moorspots app is een app die voornamelijk handig is voor zeil- en vaarliefhebbers. De app bevat namelijk een uitgebreide database aan jachthavens en ankerplaatsen over de hele wereld. De app is gemaakt door vijf Nederlandse zeilliefhebbers. Ze hebben de app gemaakt, omdat ze er zelf achter kwamen dat er nog niets vergelijkbaars is. Tot nu moest je elke keer alle websites afstruinen om er achter te komen hoe de haven eruit zag en welke faciliteiten er in de buurt zijn. Nu kun je dit allemaal in één handige app vinden.

Ook kun je zelf een bijdrage leveren aan de app. Heb je een haven gevonden die nog niet in de app staat, dan voeg je deze makkelijk toe. Je zoekt de locatie op de kaart op, voegt allerlei informatie toe en alle andere gebruikers hebben er direct iets aan. Je kunt bijvoorbeeld aangeven of je er kunt douchen en of er een speelplaats is voor de kinderen. Ook kun je foto’s toevoegen van de haven zodat iedereen precies weet hoe deze eruit ziet.

TiNo

Vind jij het ook zo vervelend dat je maar één timer tegelijkertijd aan kunt zetten bij de standaard timer op de iPhone. TiNO is daar een oplossing voor. Deze app zorgt ervoor dat je een hele lijst van meerdere timers tegelijkertijd aan kunt zetten. Via een bericht in het Berichtencentrum krijg je te zien of de timer is afgelopen, zelfs wanneer je de app compleet hebt afgesloten. En voor de liefhebbers van een donker thema: ook dit zit in de app.

Repro

De app Repro zorgt ervoor dat je historische foto’s opnieuw kunt maken om beide beelden te vergelijken. Je kunt de oude foto in de app zetten vanuit Foto’s. Deze foto komt dan semi-transparant over je huidige beeld te staan. Dit maakt het mogelijk om een foto te nemen vanuit exact hetzelfde perspectief. Ook kun je beide foto’s naast elkaar leggen. Dit kan leuk zijn om te zien hoeveel iemand veranderd is in de afgelopen jaren.

Hotel Hideaway

Hotel Hideaway lijkt enorm veel op Habbo Hotel, dat je waarschijnlijk nog wel van vroeger kent. Ook in Hotel Hideaway woon je in een hotel waar je mensen kunt leren kennen. Je kunt je personage helemaal naar smaak aanpassen. Ook kun je allerlei spelletjes spelen, maar het draait voornamelijk om het leren kennen van mensen en social doen met anderen.

WWF Free Rivers

WWF (Het Wereld Natuur Fonds) komt met een nieuwe app waarbij gebruik wordt gemaakt van augmented reality. De app moet je meer leren over de het effect van een rivier in het landschap. Je leert wat een dam doet, hoeveel effect regen heeft op de rivier en wat dit allemaal betekent voor de mensen en dieren in de omgeving. De app is interactief en het verhaal wordt afgewisseld met spelletjes en andere dingen die je kunt beleven. Doordat er gebruik wordt gemaakt van augmented reality kun je alles heel goed bekijken en is het net of het landschap op je eigen keukentafel staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.