Nederlandse app Fiper geeft ongefilterd overzicht van klein en groot nieuws

Fiper is een nieuwsapp van Nederlandse bodem. De app geeft een overzicht van diverse media. Dit overzicht kun je helemaal naar smaak aanpassen, waarbij je ook heel kleine blogs kunt toevoegen aan de feed.
Itske - · Laatst bijgewerkt:

Fiper is een rss-app voor sociaal nieuws

Fiper is een nieuwe app van Nederlandse bodem die het makkelijker maakt om nieuws te volgen. Waarschijnlijk heb jij ook een aantal nieuwsapps op je iPhone staan en moet je elke keer wisselen tussen de apps. Fiper is hiervoor de oplossing: een overzichtelijke app met al het nieuws dat je niet wilt missen. Fiper is in feite een RSS-app, maar noemt zich niet zo. In plaats daarvan willen ze vooral gebruikers trekken die nu hun nieuws via Facebook krijgen. De makers benadrukken dan ook dat het nieuws niet wordt gefilterd, zoals op Facebook. Net als in elke RSS-app krijg je gewoon elk nieuwtje of blogbericht te zien van de media waar je op geabonneerd bent.


Wanneer je Fiper downloadt, krijg je de keuze welke media je wilt volgen en direct verschijnt het nieuwsoverzicht in de feed. Je kunt kiezen uit een aantal thema’s of zelf media toevoegen. Ook is het mogelijk om kleinere blogs toe te voegen. Het nieuws in de app komt in chronologische volgorde te staan.

Chronologische volgorde
De Nederlandse makers van de app lieten ons weten dat Fiper vooral moest voldoen aan drie voorwaarden: het moest overzichtelijk zijn, visueel aantrekkelijk zijn en de app moest flexibel genoeg zijn om geselecteerde media te volgen. Als extra ten opzichte van RSS-apps is dat je er ook media aan kunt toevoegen die geen RSS-feed aanbieden.

Fiper nieuwe Nederlandse nieuwsapp

Je kunt het design van de app naar smaak aanpassen. Zo kun je kiezen om het nieuws met grote foto’s te laten zien of juist alleen de kop. Door het design aan te kunnen passen hoopt Fiper zich te onderscheiden van andere apps die zo’n zelfde dienst aanbieden.

Fiper nieuwe Nederlandse nieuwsapp

De app is vanaf nu te downloaden in de App Store en is te gebruiken op iPhone, iPad en in de browser. Benieuwd naar andere RSS-apps? Check dan ons overzicht van de beste RSS-apps voor iOS.

Bekijk ook

De beste RSS-apps voor iPhone en iPad: blijf op de hoogte van al het nieuws

Wat zijn de beste RSS-apps voor je iPhone of iPad, waarmee je nog sneller nieuws kunt lezen? In dit artikel vind je de belangrijkste iPhone RSS-apps op een rijtje, die samenwerken met Feedly, Feedbin, Newsblur en andere RSS-diensten.

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 maart 2018 om 19:23
Onderwerpen
, ,
Categorie
Apps

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.