Belastingdienst

Het is weer zover: Belastingdienst brengt nieuwe app voor Aangifte 2017 uit

De Belastingdienst heeft traditiegetrouw de nieuwe app Aangifte 2017 uitgebracht. Met de app van de Belastingdienst kun je je inkomstenbelasting 2017 regelen. Net als voorgaande jaren gelden er beperkingen, maar de app werkt wel met de iPhone X.

De maand maart is aangebroken, dus dat betekent voor de meeste Nederlanders dat weer aangifte gedaan moet worden van de inkomstenbelasting over het jaar 2017. Ook dit jaar heeft de Belastingdienst daarvoor een app uitgebracht. Voldoe je aan de voorwaarden, dan kun je de nieuwe app gebruiken om je gegevens naar de Belastingdienst te versturen. Heb je een iPhone X, dan is er ook goed nieuws.

Aangifte 2017 app: inkomstenbelasting regelen voor de Belastingdienst

Al een aantal jaren biedt de Belastingdienst de mogelijkheid om je inkomstenbelasting te regelen via een app op je iPhone of iPad. Ieder jaar is het ook vereist om een compleet nieuwe app te downloaden, zo ook dit jaar. De Aangifte 2016-app kun je dus van je toestel verwijderen (check nog wel even of je de PDF-versie van vorig jaar al naar jezelf gemaild had), waarna je de compleet nieuwe app Aangifte 2017 uit de App Store kunt vissen. Gebruikers van de vorige app krijgen nog wel een melding over de nieuwe versie.

Aangifte 2017 op iPhone X.

Qua opzet is de Aangifte 2017-app niet veel anders dan vorig jaar. Bij het openen van de app kies je eerst een vijfcijferige pincode, zodat je op een later moment je aangifte af kunt ronden. Net als voorheen kun je dit ook afschermen met Touch ID, zodat je ook daarmee kunt inloggen. De app is ook meteen geschikt voor de iPhone X, wat betekent dat het volledige scherm benut wordt en dat je Face ID kunt gebruiken. Op de iPad werkt de app helaas niet met Split View of Slide Over.

Vervolgens log je in met je DigiD-gegevens. Gek genoeg is het niet mogelijk om in te loggen via de DigiD-app. Je hebt daardoor dus zowel je gebruikersnaam als je wachtwoord nodig, al kun je er ook voor kiezen om in te loggen via SMS. Vervolgens is het niets anders dan controleren of de reeds ingevulde gegevens kloppen. Is alles juist ingevuld, dan verstuur je je aangifte door nogmaals via DigiD in te loggen. Je hebt tot 1 mei de tijd om je aangifte op te sturen, maar als je het voor 1 april doet krijg je voor 1 juli bericht.

Melding over Aangifte 2017.

Nog steeds met beperkingen
De app is nog steeds alleen te gebruiken als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. In de App Store-omschrijving zien we in vergelijking met vorig jaar één extra opmerking: je kan de app niet gebruiken als je je woning tijdelijk verhuurde via bijvoorbeeld Airbnb. Samengevat kun je de app in onderstaande gevallen niet gebruiken:

  • Niet het hele jaar dezelfde fiscale partner had.
  • Uw woning gekocht of verkocht hebt in verband met aftrekbare kosten.
  • Een restschuld voor een vroegere eigen woning had.
  • Uw woning tijdelijk verhuurde, bijvoorbeeld via Airbnb.
  • Een onderneming had.
  • Inkomsten uit overige werkzaamheden had.
  • In het buitenland woonde.
  • Inkomsten uit of bezittingen in het buitenland had.
  • Co-ouder was en uw minderjarige kind niet op uw adres ingeschreven stond.
  • Aftrekposten wilt opgeven, zoals giften, zorgkosten of studiekosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 maart 2018 om 9:36
Onderwerp
Categorie
Apps
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.