iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 13-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Moog Model D
Vooral muzikanten zullen blij worden van onze App van de Week: het is namelijk de klassieke Minimoog Model D voor iOS. Moog is niet te evenaren: sinds de jaren zeventig brengen ze al de meest waanzinnige instrumenten en apparatuur uit. Eén daarvan is een van ‘s werelds eerste draagbare synthesizers met de naam Minimoog Model D. En precies die is nu op de iPad verschenen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Alleen de heel grote namen zoals Kraftwerk konden zich eentje veroorloven. Tot nu toe, want met de iOS-versie kun je het veel goedkoper zelf ervaren. In 2016 bracht Moog een vernieuwde versie van het originele model uit die nog steeds $3750 moest kosten, dus daarmee kun je een beetje uitrekenen of de echte Moog Model 3 voor jou haalbaar is, of dat je liever voor de software-versie kiest.

Voor keyboardspelers was het een revolutie en dat is het nu opnieuw voor mobiele muziekproducenten. Alles werkt zoals je gewend bent bij Moog en in dit geval is het niet erg dat er voor een zo realistisch mogelijk (skeuomorfisch) design is gekozen: je wil in dit geval gewoonde toetsen en knoppen zien zoals op het origineel, geen minimalistisch-moderne weergave daarvan.

Reminder

De Reminder-app is een goede vervanger van de standaard Herinneringen-app van Apple. Het is een overzichtelijke app waarin je herinneringen kunt zetten. Wat design betreft heeft de app wel wat weg van de standaard app. Je kunt verschillende lijsten maken en hieraan kun je blokjes toevoegen met herinneringen. Herinneringen kunnen gekoppeld zijn aan een bepaalde datum, tijd of locatie. Ben je fan van een donker thema in een app, dan is Reminder echt iets voor jou, want dat zit er ook in.

Charles Proxy

Benieuwd naar het netwerkverkeer van je apparaten? De nieuwe iOS-app Charles Proxy vertelt je waar actieve apps mee verbonden zijn en welke informatie er gedeeld wordt. De app werkt lokaal op het apparaat. Charles kan bijvoorbeeld handig zijn als je appontwikkelaar bent en bugs moet oplossen: met deze app weet je precies welke data er wordt uitgewisseld met het netwerk, zodat je makkelijker kunt achterhalen wat er misgaat.

Charles Proxy heeft ook een Mac-app met vergelijkbare functies. Het gaat hier dus om een lokale proxy en iets dergelijks was er nog niet met zoveel functies. Charles gebruikt een virtuele VPN-interface, die alleen lokaal werkt. Na het installeren van het VPN-profiel (want dat moet nog wel even) kun je aan de slag gaan.

De 10 euro kostende app laat je weten wat er via Wi-Fi en het mobiele netwerk wordt uitgewisseld. Ondanks alle mooie functies kan Charles niet alles. Zo is het niet mogelijk om met iOS-apps mee te luisteren als ze gebruik maken van SSL Certificate Pinning en daarbij heel specifieke HTTPS-certificaten accepteren. Je hebt minstens iOS 10 nodig.

Fortamento

Fortamento is een ideale app voor muzikanten die af en toe zonder inspiratie zitten. De app helpt je weer op weg als de inspiratie je in de steek laat. Ook handig voor songwriters en producenten dus. Fortamento zorgt dat je makkelijk op ideeën komt voor nieuwe deuntjes. De muziek die je in de app maakt exporteer je naar MIDI-bestanden, zodat je er mee kunt werken in je favoriete audiobewerkingsprogramma op de Mac.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Time Guard

Last van een iPhone verslaving? Of wil je gewoon wat minder browsen door Facebook en Instagram? Dan is Time Guard een app voor jou. Je kunt apps en websites toevoegen aan een lijst. Vervolgens kun je instellen hoe lang je deze niet wil gebruiken. De app maakt hiervoor gebruik van een lokaal VPN-profiel, dus het loopt niet via externe servers. Het idee achter de app is om het telefoongebruik te beperken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je het tijdens een etentje of als je bij je ouders bent het niet kunt laten om de hele tijd op je iPhone te kijken.

Inko

Inko is een interactief whiteboard waarop je makkelijk met andere mensen samen kunt werken. De app is gratis te downloaden in de App Store en heeft een bijbehorende Apple TV-app. Hiermee kun je een groot scherm gebruiken om je tekeningen te laten zien. Ook kun je dan de Siri Remote gebruiken om dingen op het ‘bord’ aan te wijzen. In de app kun je met maximaal 12 mensen samenwerken wanneer je internet verbinding hebt. Ook offline kun je samenwerken, dan met maximaal 8 mensen.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

De app is vooral handig voor scholen en bedrijven. Het is makkelijk in te zetten om op een creatieve manier te brainstormen met een groep. Wanneer je lesgeeft kun je als docent een bord aanmaken waarop de leerlingen kunnen tekenen. Ook kun je tekeningen exporteren naar pdf en persoonlijke tekeningen worden opgeslagen in iCloud waardoor je ze op al je devices kunt gebruiken. Lees ook ons artikel over Inko.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.