Textor: simpeler dan deze teksteditor wordt het niet

Textor is een nieuwe, minimalistische teksteditor voor iPhone en iPad Textor is een nieuwe, simpele teksteditor van de Belgische ontwikkelaar Louis D'hauwe. Vanuit de app kun je direct tekstbestanden openen die opgeslagen zijn in Bestanden. Je kunt ook nieuwe bestanden maken en deze opslaan om op een ander apparaat te openen.

Textor: simpele teksteditor

We hebben op iCulture al eerder apps besproken van Louis D’hauwe. Zijn app Pixure riepen we zelfs uit tot beste Belgische app van het jaar bij de iCulture Awards. En ook zijn app OpenTerm bleef niet onopgemerkt, want die kun je goed gebruiken om de uptime van je iPhone of iPad te controleren. D’hauwe wil zijn iPad meer mogelijkheden geven die een computer ook heeft.

Zijn nieuwe app Textor is zo simpel als het kan. Er zitten geen toeters of bellen aan de app. Je kunt direct vanuit Bestanden werken en gebruik maken van bijvoorbeeld Split View op de iPad.


Textor lost een heel concreet probleem op: namelijk dat je in iOS geen tekstverwerker hebt om documenten te bewerken die je met de Teksteditor op de Mac hebt gemaakt. Een maand terug verscheen hiervoor al de app EasyEditText van ontwikkelaar Sahand Nayebaziz en nu is er een nieuwe kandidaat.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Wat Textor uniek maakt, is de simpelheid van de app. Vanuit de app kun je direct bestanden openen en opslaan in de Bestanden-app van Apple. Dit maakt het makkelijk om een bestand te openen vanaf iCloud Drive, Dropbox of Google Drive.

Textor: simpel teksteditor

Geen opmaak
Je kunt ook een nieuw bestand maken door Nieuw document te kiezen. Er wordt dan een simpele teksteditor geopend. Dit is alleen een wit document waar je kunt typen; het is verder niet mogelijk om de tekst aan te passen qua opmaak. Er zullen genoeg mensen zijn die hier de voorkeur aan geven.

Het is een fijne teksteditor om snel aantekeningen te maken die je later graag op een ander apparaat wilt openen, maar om hele bestanden te typen vinden we Textor wat minder geschikt, ook omdat je niets aan de opmaak kunt veranderen. Dit maakt het wat lastig te lezen als het om veel tekst gaat.

Omdat Textor zo simpel is ontbreken er ook een aantal functies die we graag hadden gezien, zoals het automatisch tussentijds opslaan van de tekst, zodat je niets kwijtraakt. Ook kun je geen preview zien as je Markdown gebruikt in de app.

De app is sinds dit weekend te downloaden voor iPhone of iPad. Ben je op zoek naar een app om notities te maken, maar is Textor te simpel? Wij hebben een overzicht van de beste apps om notities te maken op de iPhone of iPad.

Bekijk ook

Beste notitie-apps voor iPhone en iPad

De beste iPhone- en iPad-apps voor notities, aantekeningen maken en annoteren. Notability, Evernote, PDF Expert 5 en meer: welke moet je hebben?

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.