ToneTime digitale muziekles

ToneTime: Nederlandse app geeft digitale muziekles aan kinderen

Met ToneTime kun je makkelijk in het Nederlands muziekles volgen via de iPhone of iPad. De app geeft je realtime feedback waardoor je direct weer of je het goed doet. Ook kun je je muziekinstrument stemmen of losse liedjes spelen.

ToneTime

ToneTime is een Nederlandse app die kinderen helpt bij het leren van een muziekinstrument. Door gebruik te maken van video’s, afbeeldingen, oefeningen en toetsen wordt het makkelijk om een instrument te leren bespelen. De app is momenteel alleen te gebruiken om blokfluit te leren spelen, maar binnenkort zullen er meer instrumenten bij komen. De app is te downloaden voor iPhone of iPad.


ToneTime digitale muziekles

Realtime feedback
Wanneer je een les gaat volgen zal er eerst een uitlegvideo verschijnen en daarna kun je zelf aan de slag. De app vraagt om toegang tot je microfoon. Op deze manier kan de app meeluisteren naar de muziek die jij maakt. Je krijgt na het spelen feedback die gebaseerd is op datgene wat je hebt gespeeld. Wanneer je een liedje nog niet onder de knie hebt, zul je het opnieuw moeten spelen, net zolang tot je een voldoende haalt. Met elk onderdeel dat je voldoende afrondt, verdien je muntjes die je vervolgens gebruikt om nieuwe liedjes te kopen.

ToneTime digitale muziekles

Het is niet alleen mogelijk om lessen te volgen via de app. Je kunt ook losse liedjes spelen. Een aantal van deze liedjes is gratis en een aantal zul je moeten kopen. Ook heb je de mogelijkheid om een muziekinstrument te stemmen.

ToneTime digitale muziekles

Laagdrempelig en goedkoop
De app is ontwikkeld om laagdrempelig en goedkoop muziekles aan te kunnen bieden. De app bevat een aantal gratis proeflessen, maar wil je er echt het maximale uit halen dan betaal je €7,99 per maand. Dat is goedkoper dan een muziekleraar van vlees en bloed, maar je zou het ook kunnen proberen om te kijken of je kind talent heeft – om vervolgens in echte lessen te investeren. De app is ook te gebruiken door muziekdocenten om op een interactieve manier kinderen bij de les te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 maart 2018 om 19:33
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.