Darkroom 3.5 dieptefilters

Darkroom 3.5 krijgt fotofilters die rekening houden met diepte

De populaire fotobewerker Darkroom heeft een update gekregen naar versie 3.5. Voor het eerst kun je filters gebruiken die rekening houden met diepte. Ook bij het bewerken van foto's weet Darkroom welke dingen verder weg staan op een foto.

Darkroom met dieptefilters

Leuk om te weten is dat Darkroom wordt gemaakt door een Nederlander: Jasper Hauser, tevens mede-oprichter van Sofa. Hij maakt de app samen met collega Majd Taby.

Darkroom laadt automatisch de dieptekaart van portretfoto’s die in je fotorol staan. Vervolgens kun je zelf bepalen hoe sterk het blur-effect is en wat nog moet worden meegenomen in de voorgrond. Zo hou je meer controle over je foto’s. Darkroom 3.5 bevat ook filters die zich bewust zijn van de diepte. Ze zijn te vinden in het betaalde Portrait Filter-pack. Voor elk filter kun je de voor- en achtergrondinstellingen aanpassen, zodat het focuspunt op de juiste plek komt. Heb je zelf filters gemaakt met diepte-effect, dan kun je die ook gebruiken.

Bekijk ook

Review: Darkroom, de geavanceerde foto-app waarmee je zelf filters kunt aanpassen

De nieuwe fotobewerker Darkroom laat je filters aanpassen, zodat je die ene ideale fotofilter zelf kunt samenstellen. Een in-app aankoop voor geavanceerde fotografen biedt nog meer opties.

De ontwikkelaar van Darkroom heeft bovendien de RAW-engine in de app opnieuw gemaakt, zodat er beter gebruik wordt gemaakt van het kleurbereik van RAW-bestenden. Je kunt op die manier meer details tonen bij schaduwen en lichte plekken. Ook de helderheid, het contrast, hooglichten en schaduwen zijn nu makkelijker te regelen met nieuwe schuifknoppen die je op de afbeelding hieronder ziet. Ze zijn breder en bieden daarom een nauwkeuriger controle over je instellingen.

Darkroom 3.5 dieptefilters

Er zitten nog meer verbeteringen in de app. Zo presteert de app beter en kun je sneller door je foto’s bladeren. Tegelijk toont de app liefde voor Halide, een fotografie-app gemaakt door bevriende ontwikkelaars. Een speciale knop gaat ervoor zorgen dat beide apps nauwer samenwerken.

Darkroom X Halide

Je kunt Darkroom gratis downloaden uit de App Store, maar er zitten wel diverse in-app aankopen in. De pro-tools en premium-filters kosten samen €8,99.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.