Grote update Instagram brengt vernieuwde cameraweergave en nieuw Willow-filter

Instagram heeft een grote update gekregen met een sterk verbeterde cameraweergave, nieuw fotofilter "Willow" en tal van andere verbeteringen.

Nieuwe cameraweergave in Instagram 3.2Fotografie-app Instagram heeft vanavond een grote update (v3.2) gekregen, volgens de makers de grootste sinds de app iets meer dan een jaar geleden volledig op de schop ging. Voornaamste vernieuwing is een nieuwe cameraweergave met interface in de stijl van de rest van de app, waarin je ook meteen foto’s kunt bijsnijden. Voor iPhone 5-gebruikers heeft de app zelfs nog een extraatje. Door het langere 4-inch scherm heb je in de app nog sneller toegang tot de laatste foto’s in je Filmrol. Daarnaast zijn er de nodige verbeteringen aan snelheid en betrouwbaarheid gedaan.

Willow-filter in Instagram 3.2In Instagram 3.2 heb je de beschikking over een nieuw fotofilter: Willow. Dit is een “monochroom filter met subtiele paarse tinten en een transparant gloeiend wit kader”. Willow is volgens Instagram met name geschikt voor portretten, stilstaande beelden en foto’s van gebouwen met veel contrast. De tilt-shift-functie is in deze update verder verbeterd. Door het algoritme voor blurring te herzien, is de ‘blur’ die op het scherm wordt getoond voortaan ook wat je op de uiteindelijke foto ziet.

Ook de News Feed is in een nieuw jasje gestoken waarbij ook grotere afbeeldingen worden weergegeven. Je kunt nu bovendien oneindig scrollen door gebruikersprofielen en rasterweergaven met Foursquare-knoppen op locatiepagina’s. Tevens is het welkomstscherm helemaal vernieuwd. Voortaan worden foto’s voorzien van een filter niet meer in de Filmrol maar in een apart “Instagram” album geplaatst.

Instagram, dat sinds kort eigendom is van Facebook, was de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws. Instagram heeft voorbeeldweergaves van Instagram-foto’s op Twitter uitgeschakeld. Dit terwijl Twitter volgens verschillende berichten met eigen fotofilters komt. Deze update voor de officiële Twitter-apps zou nog voor de kerst moeten verschijnen.

Downloaden: Instagram (gratis, iOS4.3+)

Let op! De update wordt momenteel uitgerold in de App Store. Het kan zijn dat ‘ie bij jou nog niet verschijnt. Probeer het dan later nogmaals.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2012, 23:36
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.