Twitter kondigt fotofilters voor iOS-app officieel aan

Twitter heeft fotofilters voor de iOS-app bevestigd. De filters zullen in een komende update beschikbaar worden gesteld, om beter te concurreren tegen Instagram.

instagram twitterTwitter heeft officieel aangekondigd dat de iOS-app fotofilters gaat krijgen. De fotofilters zijn vergelijkbaar met die van Instagram, waarbij je foto’s een bepaalde tint mee kunt geven. Via een update in de iPhone- en iPad-app komen er nieuwe functies beschikbaar, niet alleen het toepassen van fotofilters, maar ook een hulpmiddel om foto’s bij te knippen en een knop waarmee foto’s automatisch worden opgepept. Het is de bedoeling dat je de filters gebruikt voordat je een foto op Twitter plaatst. In een video legt Twitter uit hoe de nieuwe fotofilters werken.

AllThingsD onthulde als eerste dat Twitter de fotofilters zou invoeren in de iOS-app. Daarbij werd gesproken over een app-update vóór de kerst. Twitter is verwikkeld in een fotofilterstrijd met Facebook: afgelopen week kondigde Instagram aan dat ze hun foto’s niet meer zichtbaar maken via Twitter-kaarten. Een paar dagen later bevestigde een woordvoerder van Instagram’s moederbedrijf Facebook dat de foto’s helemaal niet meer getoond worden in de Twitter-berichtenstroom. Twitter slaat nu terug met eigen fotofilters, die volgens fotofiltermaker Aviary speciaal voor Twitter zijn gemaakt. Dat het nieuws juist nu bekend wordt gemaakt zal niet helemaal toevallig zijn: Instagram bracht gisteravond een grote update uit met een nieuwe cameraweergave en een nieuw filter.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2012, 7:00
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotofilters, instagram, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.