Apple vernieuwt scherm ‘Inwisselen promocodes’ en iPad Aankopen-pagina in App Store app

Apple heeft het scherm voor inwisselen promocodes vernieuwt. Op iPad heeft tabblad Aankopen-tabblad voortaan een alfabetische lijst.

App Store promocodeApple heeft de App Store subtiel verbeterd met een paar kleine wijzigingen. Gebruik je een promocode om een nieuwe app te downloaden, dan krijg je voortaan een bevestigingsscherm met een simpele app-kaart waarmee je de download kunt starten. Op de iPad is het nu ook mogelijk om je eerdere App Store-aankopen alfabetisch te doorzoeken. Hierdoor zie je makkelijker alle eerder gekochte en gedownloadde apps waarvan de naam met een specifieke letter begint.

De App Store-veranderingen werden opgemerkt door het Franse iPhon.fr en viPad. Het nieuwe promocodescherm is op zowel de iPhone als de iPad te zien en moet het duidelijker maken wanneer een verzilverde app gedownload wordt. Eerder startte de download op de achtergrond zonder dat er een voortgangsscherm werd getoond. Je moest de tekst lezen om te zien dat de installatie was begonnen. Het nieuwe promoscherm heeft een app-icoon met daarin een downloadbalkje, zoals je ook ziet wanneer je een app op de ‘normale manier’ in de App Store downloadt.

App Store promocode 2

Het alfabetische aankopen-scherm is op het moment alleen nog op de iPad te gebruiken. Aan de linkerzijde staan letters waarop je kunt tappen of kunt vegen om naar een ander deel van je aankooplijst te gaan. Iedere letter verwijst naar een losse pagina met apps die daarmee beginnen. Een korte test geeft ons het idee dat de interface hierdoor ook iets sneller is dan voorheen. Het tabblad Aankopen stond er al een tijdje om bekend met vrij lange laadtijden te kampen.

Wij zagen de wijzigingen in de App Store zonder zelf aanpassingen te doen. Het kan wel zo zijn dat de gewijzigde schermen of opties niet bij iedereen meteen te zien zijn, omdat Apple dit soort wijzigingen soms in etappes uitrolt.

App Store aankopen alfabetisch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2013, 18:00
Categorie Uncategorized
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.