iOS game-update: Kingdom Rush Frontiers GvdW, Man of Steel en Bridgy Jones

Kingdom Rush Frontiers is Game van de Week op de iPhone en iPad, Man of Steel krijgt een iOS-game en Bridgy Jones is een leuk treinspel.

GU VR Bridgy Jones iPad iPhone headerDe Game van de Week is een langspeler en de koning van zijn genre: Kingdom Rush Frontiers. Moet die nou echt uitkomen in het eerste weekeinde in Nederland dat je ècht volledig buiten kan doorbrengen? En het is niet de enige goede game die we vandaag bespreken. Gangstar Vegas is een enorme en imposante open wereld-game en dan stellen we ook graag Bridgy Jones aan je voor. Een erg geinig spel met een trein, bruggen en bouwen. Ook tonen we de aankondigingstrailer van Man of Steel.

Man of Steel komt naar de iOS

GU VR Superman Man of Steel naar iOSHee, er komt een nieuwe superheldengame naar de iPhone en iPad en het is dit keer geen Infinity Blade-achtig vechtsp… oh. Ahum. Tegelijk met de bioscoopfilm volgende week donderdag zal Superman uitkomen voor beide iOS-platformen en is het alweer een Infinity Blade-achtig vestspel. Het werkt blijkbaar, dus waarom zou Man of Steel van het gebaande pad afwijken? De game wordt ontwikkeld door Phosphor Games en uitgegeven door Warner Bros, die eerder van het geliefde Injustice: Gods Among Us nog wel een traditioneel vechtspel probeerden te maken. Nu lijkt de gameplay toch weer vooral aan te komen op knoppen om aanvallen te ontwijken en pijlsnelle veegbewegingen om zelf de aanval in te zetten. Het ziet ernaar uit dat dat in de game wel gepaard gaat met de vliegactie waar Superman om bekend staat: je kan tegenstanders blijkbaar zo hard te grazen nemen, dat je zelf achter je slachtoffer aan moet vliegen om verder te knokken. Daar lijkt het althans op in de trailer, die ook weggeeft dat er verschillende te sparen outfits voor Superman zijn, en dat je ook zal ravotten op de planeet van de rode cape. Man of Steel moet volgende week dus uitkomen. 2,69 Euro voor de iPhone en apart op de iPad, voor 4,49 euro.

Bridgy Jones

GU VR Bridgy Jones touwbrugJe moet er maar zin in hebben, een spelletje dat zijn naam wel erg duidelijk heeft gebaseerd op een komedie rondom een vrouwelijke onzekerheidsbom met een dagboek. Bridget Jones, als het je even ontschoten is. Maar Bridgy Jones heeft er verder niks mee te maken. Het is een nieuw spel van uitgever Chillingo over een trein en bruggen bouwen. Je bouwt net zoals in World of Goo constructies met puntjes die je uit elkaar trekt, met het doel dat het bouwwerk stevig genoeg is om het gewicht van een puffende locomotief te houden. Die raast er overheen en dat niet alleen. Binnen no-time ontwikkelt Bridgy Jones zich niet alleen als bouwspel, maar ook als een soort platformspelletje waarbij je een trein lanceert om (het liefst via een sprong) een geweldige ravage aan kan richten. Het is een combinatie die nog werkt ook, al kan een level wel lang duren als je verschillende constructies maakt.

De visuele stijl van het spel is leuk. Hij is enerzijds een beetje zwart-wit met de trein en voorgrond als silhouet, maar er zijn ook levels in natuurlijke decors. Ze zien er eigenlijk allemaal fraai uit, en er valt meer te prijzen aan Bridgy Jones. Zo zitten de 32 levels en bonuslevels vol met dingetjes als touwen, planken en andere hulpmiddelen om de afwisseling in het bouwen te brengen, zijn er in totaal meer dan 120 missies in die levels en het geheel wordt zelfs gegoten in een dun verhaaltje. Een van de leukste games die Chillingo de laatste tijd heeft uitgebracht.
Downloaden: Bridgy Jones (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Game van de Week: Kingdom Rush Frontiers

Game van de WeekWaarom Kingdom Rush Frontiers Game van de Week is, is makkelijk te verdedigen: de eerste Kingdom Rush was reeds de beste tower defense-game op de iPhone en iPad, en deze opvolger is méér van hetzelfde en misschien nog wel beter. Dit keer omring je jezelf niet in een Middeleeuwse sfeer, maar begeef je je in een fantasierijker decor met ninja’s, mummies, holbewoners, reuzengorilla’s en houten robots. Uhuh. Kingdom Rush Frontiers heeft net als het origineel, een visuele stijl en geluidseffecten die een grijs op je gezicht toveren, en die grijns gaat er echt niet af als je aan het spelen bent. Je bouwt in de basis nog steeds torens langs paden om indringers mee af te slaan, maar het is vaak een verrassing waar de troepen langs komen en daar zijn je torens nog meer dan in het eerste deel op ingericht. Zo zet je niet alleen schiettorens neer bijvoorbeeld, maar ook torens met deathriders die erop trekken om de invasie uit te dunnen. En dan hebben we het nog niet over de Champions die je voor (teveel in-app aankoop geld) kan kopen en alles en iedereen vermorzelen. Zij zijn gelukkig niet nodig voor het halen van het spel: Kingdom Rush Frontiers biedt kortere sessies, maar heeft net als haar voorganger drie fantastisch uitgebalanceerde moeilijkheidsgraden. Bezint eer ge begint: ook deze Kingdom Rush leg je niet zomaar weg.
Downloaden: Kingdom Rush Frontiers (€2,69, iPhone, iOS 4.3+)
Ook verkrijgbaar: Kingdom Rush Frontiers HD (€4,49, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, kingdom rush

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.