AT5-app voor iPhone: nieuwe vormgeving en schuifmenu

Nieuwszender AT5 heeft zijn iPhone-app een update gegeven. Nieuw zijn een schuifmenu en een andere presentatie van de nieuwsberichten.

AT5De AT5-app heeft een geheel nieuwe indeling gekregen. In januari bracht de Amsterdamse televisiezender voor het eerst een eigen app uit. De nieuwsberichten werden daarbij met grote foto’s gepresenteerd waar de koppen overheen zijn geplaatst. Na de update heeft het berichtenoverzicht een iets rustiger uiterlijk met een foto, een tijdstip en een onderschrift. Ook is er een slidemenu toegevoegd, dat je vanaf de zijkant in beeld kunt vegen. In dit schuifmenu vind je de categorieën van de nieuwsberichten en andere functies zoals weers- en verkeersinformatie.

Het slidemenu is een populaire functie in iOS-apps aan het worden. Onlangs zagen we dat de RTL Nieuws-app deze handige navigatiebalk al in zijn app had verwerkt. Ook Facebook, Pinterest, Dispatch en Boxer hebben deze designkeuze gemaakt. Het slidemenu in de AT5-app is te bereiken door op de A linksboven te tikken of te vegen. Het werkt niet als je op de foto’s veegt. In het menu vind je onderdelen als Headlines, Sport, Cultuur en Stad. Het onderdeel Gespot is volgens de redactie erg belangrijk. Daarmee kun je als Amsterdammer zelf nieuws uploaden. In dit nieuwsonderdeel zijn bijvoorbeeld aanrijdingen, verloren poezen, brandjes of demonstraties te zien op een foto en een korte begeleidende tekst.

AT5AT5

Vanzelfsprekend is er in de app nog steeds ruimte voor de zender zelf. Er zijn video’s bij de geschreven berichten, maar je kunt ook gewoon live naar de televisiezender kijken. Wil je een uitzending later zien, dan bekijk je de video onder het kopje Gemist. In het Voorkeuren-menu kun je de nieuwe vormgeving toch nog een beetje aanpassen. In plaats van grote foto’s met korte onderschriften onder elkaar kun je ervoor kiezen het eerste bericht groot af te beelden en de volgende berichten en compactere look te geven door een kleinere foto met de kopregel ernaast. Voor de snelle nieuwslezer is dit duidelijk een betere optie.

Downloaden: AT5 (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2013, 17:00
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp at5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.