WWDC 2021 recap

Moet WWDC digitaal blijven? Apple vraagt het aan ontwikkelaars

WWDC is officieel voorbij en ook dit jaar was het weer een virtueel event. Blijft dat zo? Apple wil weten of ontwikkelaars nog wel zitten te wachten op een fysiek event.

Moet WWDC digitaal blijven?

Online of offline? Beide varianten hebben voor- en nadelen. De digitale versie van WWDC heeft als voordeel dat alle ontwikkelaars gratis kunnen meedoen, wereldwijd. Ze hoeven geen $1500 uit te geven aan een ticket en nog eens $1500 of meer voor reis- en verblijfkosten. Voor veel kleine en zelfstandige ontwikkelaars is dat onbetaalbaar. Maar het is ook minder persoonlijk. Veel ontwikkelaars die op WWDC zijn geweest dromen over “die goeie ouwe tijd” toen je nog gesprekjes kon aanknopen met mede-ontwikkelaars. Apple wil daarom in een enquete weten welke variant de voorkeur heeft.


Ontwikkelaars kregen onderstaande vraag als onderdeel van een enquete ter afsluiting van WWDC 2021:

Hoe waarschijnlijk is het dat je een persoonlijke conferentie zult bijwonen na een volledig online-evenement te hebben gevolgd?

Mogelijke antwoorden zijn: Zeer waarschijnlijk, Enigszins waarschijnlijk, Neutraal, Enigszins onwaarschijnlijk en Zeer onwaarschijnlijk.

Het uiteindelijke antwoord van Apple is waarschijnlijk dat het een combinatie wordt: een fysiek event voor mensen die elkaar willen ontmoeten en digitale sessies voor iedereen die niet in de gelegenheid is om er elk jaar zelf bij aanwezig te zijn.

Apple online offline enquete

Hier zijn de samenvattingen
Mocht je een groot deel van de sessies gemist hebben (en met honderden workshops is die kans vrij groot), dan biedt Apple je een dagelijkse recap waarin de belangrijkste onderwerpen uit de verschillende sessies nog eens voorbij komen. Op de laatste dag van WWDC was dat onder andere Safari 15. Hieronder hebben we alle samenvattingsfilmpjes voor je op een rij gezet. De achtergrondmuziek in elk filmpje is ‘Better Days’ van Darkminds.

Officieel is WWDC21 nu dus voorbij, maar Apple heeft vooraf opgenomen filmpjes van alle sessies die je ook de komende jaren nog kunt bekijken. In de Apple Developer-app vind je zelfs sessie van een paar jaar terug, toen het allemaal nog iets simpeler was.
Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2021, 9:25
Bron Bron Apple-enquete
Categorie Apple
Onderwerpen wwdc, wwdc 2021
1 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.