iPhone 8 review: liggend op bureau

Meldingen voorkomen als het iPhone-scherm bedekt is

Met de fasedown-functie kun je voorkomen dat er meldingen binnenkomen als de iPhone ondersteboven (met het scherm naar beneden) op de tafel ligt. Je leest in deze tip hoe het werkt!

Als je iPhone met het scherm naar beneden op tafel ligt, kun je zorgen dat er geen meldingen binnenkomen. Deze zogenaamde facedown-herkenning zorgt dat de batterij langer meegaat. Het scherm zal niet steeds oplichten als er een melding binnenkomt. In deze tip lees je hoe dit precies werkt.

iPhone 8 review: liggend op bureau

iPhone met scherm naar beneden op tafel

Als je iPhone met het scherm naar beneden ligt zal het toestel wel trillen en geluid maken. Maar het scherm gaat niet meer aan bij elke melding. Dit werkt alleen op de iPhone 5s en nieuwer, voorzien van iOS 9 of later. Het werkt niet op de iPad en iPod touch.

Deze functie maakt gebruik van twee sensoren in de iPhone: de nabijheidssensor en de motion co-processor (M-serie) voor het meten van beweging. Deze sensoren kunnen detecteren of de iPhone ondersteboven op tafel ligt.

Meldingen voorkomen als iPhone ondersteboven ligt

Je hoeft niets in te stellen om deze functie te activeren. Het enige wat je hoeft te doen is de iPhone ondersteboven – dus met het scherm naar beneden – op tafel te leggen.

Zodra er meldingen binnenkomen, zal het scherm op dat moment niet oplichten omdat de iPhone weet dat het scherm bedekt is en met het scherm naar beneden op tafel ligt. De functie is tevens handig als je niet gestoord wil worden door een oplichtend scherm.

Officieel niet uit te schakelen
Omdat deze facedown-functie niet is te vinden in de instellingen, kun je het ook niet zomaar uit zetten. Toch is er via een omweg wel een mogelijkheid om het uit te zetten, die overigens wel als nadeel heeft dat er ook geen gezondheidsgegevens meer bijgehouden worden. Maak je daar toch geen gebruik van en wil je de facedown-functie graag uitschakelen, dan kan dat via onderstaande stappen:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en tik op Privacy.
  3. Tik vervolgens op Beweging en conditie.
  4. Zet de schakelaar bij Houd conditie bij uit.

De iPhone zal de bewegingen die je maakt niet meer bijhouden, waardoor hij ook niet meer weet of hij ondersteboven ligt.

Wil je liever een lichtflits bij meldingen zien, dan hebben we daar ook een tip over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerp scherm
Software iOS 10, iOS 11, iOS 9