3D Touch in een iMessage gesprek op een iPhone 6s.

Zo voorkom je een leesbevestiging in iMessage met 3D Touch

Dankzij 3D Touch kun je een groot deel van een iMessage-gesprek bekijken zonder dat je de andere persoon een leesbevestiging verstuurt. In deze tip lees je hoe je dat doet.

3D Touch in een iMessage gesprek op een iPhone 6s.
In iMessage is het mogelijk om het versturen van leesbewijzen aan te zetten, zodat de ander weet dat je het bericht gelezen hebt. Leesbevestigingen kun je aan- of uitzetten in de instellingen van je iPhone, maar je kunt het versturen van leesbevestigingen ook voorkomen door gebruik te maken van 3D Touch terwijl je het verstuurde bericht wel degelijk gelezen hebt. In deze tip leggen we uit hoe je dat doet.

Dankzij 3D Touch kun je een voorvertoning bekijken van allerlei content, zonder dat je daarbij de daadwerkelijke content hoeft te openen. Dit werkt in allerlei soorten apps, zoals Mail, Safari en Kaarten. Door stevig op bepaalde content te drukken, krijg je een voorvertoning te zien.

iMessage-berichten lezen zonder leesbevestiging

Door slim gebruik te maken van 3D Touch, bekijk je een groot deel van een iMessage-gesprek, zonder dat je diegene een leesbevestiging stuurt. Soms wil je namelijk niet dat een bepaald persoon je bericht gelezen heeft, omdat je van diegene wellicht weet dat hij of zij meteen een reactie verwacht. Heb je een iPhone 6s, dan kun je dit dus op een slimme manier ontwijken:

  1. Open je iPhone en ga naar het beginscherm.
  2. Verwijder voor de zekerheid de Berichten-app uit het multitaskingvenster, zodat de app geopend wordt met het gesprekkenoverzicht in plaats van een specifiek gesprek.
  3. Druk nu stevig op een gesprek met daarin het ongelezen bericht. Druk echter niet te ver, want dan open je het daadwerkelijke scherm op je iPhone.
  4. Je ziet nu een relatief groot deel van het gesprek, zonder dat je een leesbevestiging verstuurt. Ook kun je snel antwoorden versturen door de voorvertoning naar boven te duwen.
  5. Op het moment dat je een standaardantwoord verstuurt, wordt wel een leesbevestiging verzonden.

3D Touch op een iMessage-gesprek om te voorkomen dat je een leesbevestiging stuurt. iMessage-gesprek met afgeleverde berichten.

Heb je een Apple Watch, dan kun je ook voorkomen dat er direct een leesbevestiging verstuurd wordt. Door de melding op het scherm weer te geven zonder de daadwerkelijke Berichten-app te openen, kun je alle volledige binnenkomende berichten bekijken van die specifieke persoon. Pas als je op Antwoord tikt of de Berichten-app opent, wordt er een leesbevestiging verstuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2016
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen 3d touch, imessage