Direct reageren in iMessage iOS 14

Direct reageren op berichten in iMessage: zo werkt het

Minder chaos, meer overzicht
Een handige functie voor iMessage is het direct reageren op berichten. Je houdt zo gesprekken overzichtelijker, zeker als het om een groepsgesprek gaat. Lees hier hoe het antwoorden in iMessage werkt.

Direct antwoorden in iMessage

Direct reageren in iMessage zorgt ervoor dat je een eerder verstuurd bericht kunt citeren. Dat is makkelijk om orde te houden als er meerdere berichten tegelijk worden verstuurd. Het werkt zowel in groepsgesprekken als individuele gesprekken. Hierdoor ontstaat er een soort iMessage-thread, een soort gesprek binnen een conversatie. Daarnaast is het sinds iOS 14 mogelijk om in iMessage vermeldingen (mentions) te gebruiken, zodat je makkelijker de aandacht trekt in groepsgesprekken.

Direct reageren op berichten in iMessage: zo werkt een iMessage thread

In WhatsApp heb je ook de mogelijkheid om iemand te citeren, maar in iMessage werkt het iets geavanceerder. Je kunt in iMessage een heel gesprek voeren in een thread, terwijl het in WhatsApp ophoudt bij eenmalig citeren. Vaak krijg je dan ook een chaotische chat met her en der geciteerde berichten.

Direct reageren op een bericht in iMessage is erg makkelijk. Volg deze stappen om het voor elkaar te krijgen (iOS 14 en nieuwer):

iPhone en iPad

  1. Open de betreffende chat en zoek het bericht waarop je wil antwoorden.
  2. Tik dubbel op het berichtje of hou deze ingedrukt en tik op Antwoord.
  3. Typ je antwoord en verzend het bericht.

Een alternatieve manier om te reageren is door een bericht ingedrukt te houden en te kiezen voor Antwoord.

Direct reageren op berichten in iMessage

Mac

Op de Mac werkt het als volgt:

  • Open de betreffende chat en zoek het bericht waarop je wil antwoorden.
  • Klik met je rechtermuisknop op een bericht en klik met links op Antwoord.
  • Typ je antwoord en verzend het bericht.

Het is wat ons betreft op de Mac makkelijker om met de rechtermuisknop te klikken, maar je kan ook een berichtje ingedrukt houden met je linkermuisknop en klikken op Antwoord.

Apple heeft ervoor gezorgd dat de chat nog overzichtelijk blijft als je antwoordt op een thread. Je ziet symbooltjes om aan te geven dat het een antwoord is op een ander bericht in plaats van een los, nieuw bericht. Het is misschien even wennen om direct te reageren, maar als je eenmaal gewend geraakt bent om het te gebruiken merk je dat het erg handig kan zijn. Het maakt van iMessage een volwassenere chatapp.

Er zijn meer functies voor liefhebbers van iMessage. Zo kun je sinds iOS 14 ook spraakberichten sturen met Siri.

Bekijk ook

Spraakberichten met Siri versturen: zo doe je dat

Met Siri kun je audioberichten inspreken en versturen, zonder dat je het scherm hoeft aan te raken. Dat is handig als je iemand snel een berichtje wil sturen, maar bang bent dat je met dicteren te veel spelfouten maakt. We leggen uit hoe spraakberichten met Siri versturen werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!