iPhone 6s in handen

Autocorrectie terugzetten naar standaard woordenboek

Krijg je vreemde woordsuggesties te zien op de iPhone of iPad? Je kunt het woordenboek dat Apple gebruikt makkelijk terugzetten naar de standaard instellingen.

De iPhone en iPad werken met een Nederlandstalige woordenlijst die woordsuggesties voorstelt wanneer je iets intikt. Deze autocorrectie-functie voegt ook nieuwe woorden toe die je zelf intikt en kijkt naar de namen die in je adresboek staan. Maar soms komen er zoveel foute suggesties in beeld, dat je terug wilt naar de standaard woordenlijst.

Autocorrectie-woordenboek terug naar standaard

Soms kan de woordenlijst tot ergernis leiden. Je hebt tikfouten gemaakt die ooit aan de woordenlijst zijn toegevoegd en die steeds blijven terugkeren in de woordsuggesties. Je zou de extra toegevoegde woorden willen wissen, maar dat kan niet.

Helaas: je kunt de gaandeweg aangepaste woordenlijst niet bekijken en ook niet bewerken. Je hebt geen rechtstreekse toegang tot de woordenlijst. Wel kun je de woordenlijst terugzetten naar fabrieksinstellingen, zodat alle eerder fout gespelde toevoegingen weg zijn.

Woordenboek herstellen

Daarvoor is de functie ‘Herstel toetsenbordwoordenboek’ aanwezig. Deze zorgt ervoor dat alle zelf toegevoegde woorden uit de lijst worden gewist.

Zo gebruik je het:

  1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad en kies Algemeen
  2. Blader naar beneden en kies Stel opnieuw in
  3. Tik op Herstel toetsenbordwoordenboek en voer je pincode in om te bevestigen.

Woordenboek standaard terugzetten voor autocorrectie

Het woordenboek gaat nu terug naar de standaardinstellingen. Alle gangbare Nederlandse woorden staan er wel in, maar niet de woorden die later zijn toegevoegd.

Als je dit een interessante tip vond, ben je wellicht ook geïnteresseerd in:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen fabriek, verkopen, woordenboek