Google Maps aankomsttijd delen

Aankomsttijd delen in Google Maps met vrienden en familie

In Google Maps voor iOS kun je je aankomsttijd delen met vrienden. Zo weten anderen meteen hoe laat je ongeveer aankomt. Hoe je je verwachte aankomsttijd (ETA) kunt delen lees je hier.

Het delen van je verwachte aankomsttijd in Google Maps is mogelijk bij autorijden, fietsen en wandelen. Handig als vrienden willen weten hoe laat je bij hen voor de deur staat. Het was al langer mogelijk om live je locatie te delen via Maps zelf. Nieuw is dat je de verwachte aankomsttijd en je locatie te delen via WhatsApp, Facebook Messenger en andere apps.

Aankomsttijd delen in Google Maps

Zo kun je je Google Maps aankomsttijd delen:

  1. Open de Google Maps-app.
  2. Stel een bestemming in voor je route en start de navigatie.
  3. Veeg het vak onderaan het scherm hoog voor de extra opties.
  4. Kies Voortgang van reis delen.
  5. Kies een persoon of app uit de lijst.
  6. Tik op Delen.

Aankomsttijd Google Maps delen

Bij de eerste keer moet je het delen van je locatie inschakelen. Op het moment dat je reis klaar is, stopt het delen van je locatie automatisch, zodat je vrienden je niet langer kunnen volgen.

Wil je je locatie delen, dan kan dat natuurlijk op veel meer manieren. Zo kun je in Zoek mijn vrienden je locatie delen, maar ook vanuit de iMessage Berichten-app en vanuit Telegram en diverse andere chatapps. Het delen van je locatie is niet alleen handig als je samen ergens hebt afgesproken of als je op weg bent naar huis, maar het kan ook van pas komen als je bijvoorbeeld voor het eerst een date met iemand hebt en je veiliger voelt als een vriend op de hoogte is van je locatie.

Google Maps aankomsttijd delen

Ook goed om te weten, is dat je tijdens het navigeren in Google Maps nog meer activiteiten kunt uitvoeren. Zo kun je langs de route zoeken naar een Starbucks en je ziet daarbij meteen hoeveel langer je reistijd wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, locatie