iPhone 6s op tafel

Beginscherm van je iPhone inrichten op 5 manieren

Het beginscherm van je iPhone is heel persoonlijk. Jij bepaalt welke apps je erop zet en in welke volgorde. In dit artikel bespreken we 5 manieren om het beginscherm in te richten en een nieuwe indeling te geven.

Beginscherm inrichten

De indeling van het beginscherm van je iPhone is belangrijk. Elke dag zijn er apps die je veel gebruikt en daar wil je niet te lang naar zoeken. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur wat de beste indeling van het beginscherm is, maar het kan best een goed idee zijn om eens te kijken hoe anderen dat doen. Misschien kom je op het idee om jouw indeling van het beginscherm ook eens aan te passen.

#1 Thematisch in mappen

Met mappen kun je apps gemakkelijk van elkaar onderscheiden en sorteren. Je geeft elke map een categorienaam en plaatst de apps onder de juiste categorie. Om inspiratie op te doen om categorienamen te verzinnen kun je terecht in de App Store of je bedenkt gewoon zelf een geschikte naam.

Beginscherm iPhone indelen in mappen

#2 Losse apps in alfabetische volgorde

Alle apps op alfabetische volgorde zetten is ook een optie. Dat kan overzichtelijk lijken, maar heeft ook z’n nadelen. Apps als Facebook en Whatsapp, die door velen toch elke dag worden gebruikt, kunnen erg ver uit elkaar staan of in het ergste geval zelfs op meerdere schermen. Het openen en wisselen tussen apps kan op die manier een stuk langer duren. Toch ziet het er wel leuk en georganiseerd uit. In onderstaande tip lees je er meer over.

Beginscherm iPhone indelen op alfabetische volgorde

#3 Elk scherm een eigen categorie

Het beginscherm van je iPhone beperkt zich niet tot één scherm. Sterker nog: je kunt tot 15 schermen vullen met apps. Door elk scherm een eigen categorie te geven, zorg je ervoor dat alle mappen en apps bij elkaar horen. Zet bijvoorbeeld je meest favoriete games bovenaan op een scherm en zet daaronder mappen met verschillende genres, zoals racegames, RPG’s en puzzelgames.

Het indelen doe je natuurlijk geheel op je eigen manier. Om een voorbeeld te geven: het eerste scherm is alleen voor apps die je elke dag gebruikt, het tweede scherm voor nieuws-apps, het derde scherm voor productiviteit-apps en ga zo maar door. Het voordeel van deze manier is dat je in de meeste gevallen op elk scherm genoeg ruimte overhoudt voor meerdere apps, alleen heeft het als nadeel dat je steeds door meerdere schermen moet bladeren om bij de juiste app te komen.

Beginscherm indelen op categorie nieuws

#4 Sorteren op kleur

Een creative manier om je beginscherm in te delen, is het sorteren op kleur. Kies een kleurenpalet uit op Google of verzin je eigen volgorde en sorteer elke app aan de hand van de kleur. Het beginscherm oogt erg vrolijk en in combinatie met de juiste wallpaper kan het voor een leuk uiterlijk zorgen. Hoewel je iPhone nu een vrolijke regenboog aan apps is geworden, staan alle apps wel door elkaar heen gehusseld en dat is niet altijd even makkelijk.

Beginscherm iPhone indelen op kleur

#5 Alfabetische mappen

Om het beginscherm van je iPhone te beperken tot éé scherm, zijn er talloze manieren om je apps te sorteren. In bijna elk geval ben je dan genoodzaakt om gebruik te maken van mappen. Bij #1 beschreven we hoe je alle apps overzichtelijk in mappen zet op basis van thema en bij #2 las je hoe je de apps op alfabetische volgorde zet. Als je beide manieren combineert krijgt je een beginscherm zoals de foto hierboven. Geef de map als naam een letter uit het alfabet. Ben je op zoek naar Facebook, dan hoef je alleen de map ‘F’ te openen en je hebt de app al gevonden.

Beginscherm iPhone indelen met alfabetische mappen

Overige manieren
Smaken verschillen en iedereen heeft zijn eigen manier van indelen. Voor inspiratie kun je ook op Homescreen.me terecht, de website waar mensen hun beginschermen laten zien, zodat anderen inspiratie kunnen opdoen. We hebben Homescreen.me besproken op iCulture. Hoewel niet elke manier van indelen ideaal is, kan je natuurlijk altijd nog gebruik maken van Spotlight om een app te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp homescreen