iPhone-beginscherm met lege vakjes.

Zo voeg je een blanco icoontje toe aan je beginscherm

Voor wie toch wat meer wil aanpassen
Wil je blanco icoontjes op je beginscherm, dan is de iEmpty tool iets voor jou. In een paar simpele handelingen kun jij je beginscherm indelen naar jouw wensen. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Op de iPhone heb je twee manieren om je apps te ordenen. Je kunt apps op verschillende pagina’s zetten of je kunt ze in mapjes indelen. Wil je toch wat meer aanpassingen doen, zoals Android-gebruikers dat ook kunnen, dan is er een tool om blanco icoontjes op je beginscherm te zetten.


Je bent daarmee wat vrijer om je beginscherm in te delen en wekt daarmee de illusie dat je apps niet allemaal op een rijtje staan. Je kunt bijvoorbeeld verschillende apps scheiden met een lege rij, of je kunt een specifieke app apart zetten zodat hij meer opvalt. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet en waar je rekening mee moet houden.

Hoe zet je blanco icoontjes op je beginscherm?

Hieronder hebben we een stappenplan gezet om één blanco icoontje aan te maken. Wil je er meer, volg dan dezelfde stappen behalve stap 1 steeds opnieuw.

 1. Houd je vinger ingedrukt op één van de apps op je beginscherm. Je komt nu in de zogeheten wiggle-modus terecht.
 2. Ga dan naar de meest rechter pagina. Er is door wiggle modus een nieuwe, lege pagina aangemaakt.
 3. Vervolgens maak je van deze pagina een screenshot. In een aparte tip leggen we uit hoe je screenshots maakt op jouw iPhone.
 4. Je kunt nu de wiggle-modus verlaten door op de homeknop te drukken óf door rechtsboven op Gereed te tikken. Welke optie jij moet gebruiken hangt af van jouw type iPhone.
 5. Ga vervolgens naar http://iempty.tooliphone.net/ op je iPhone met de standaard Safari-browser.
 6. Tik op Create BLANK icons.
 7. Tik nu op Add. Je komt nu op de pagina waar je de screenshot moet uploaden die je zojuist hebt gemaakt.
 8. Tik hiervoor op Kies bestand > Fotobibliotheek.
 9. Selecteer hier jouw screenshot en verstuur deze. De website zal nu op basis van jouw screenshot de app-icoontjes aanmaken.

Blanco icoontjes

Je kunt nu kiezen welk icoontje je niet meer wil zien. Kies je bijvoorbeeld de 3 x 2 optie, dan zul je daar een leeg vakje zien. Je moet dus nu al weten waar je extra ruimte wil creëren, want je kunt een icoontje voor 3 x 2 niet ergens anders neerzetten.

 1. Als je een icoontje hebt gekozen gaan we deze toevoegen aan je beginscherm.
 2. Tik hiervoor op het deel-icoontje in het midden aan de onderkant van je Safari-scherm.
 3. Scroll vervolgens in de onderste rij naar links tot je het icoontje voor Zet op beginscherm hebt gevonden en tik daarop.
 4. Tik vervolgens zonder een naam te typen op Voeg toe.
 5. Je wordt nu naar je beginscherm gebracht en de laatste app op dit scherm zal jouw blanco icoontje zijn.
 6. Zet je iPhone weer in wiggle-modus. Nu kun je het icoontje verplaatsen naar de locatie die jij gekozen hebt. Jouw blanco icoontje is nu gereed.

iPhone-beginscherm met lege vakjes.

Waar moet je rekening mee houden bij het maken van blanco icoontjes?

Deze tool kan handig zijn als je ervan houdt om zelf je beginscherm te tweaken. Je moet echter wel rekening houden met het feit dat Apple een heel klein filter over app-icoontjes zet. Je blanco icoontje vervaagt wel in de achtergrond, maar als je erop let is het nog wel zichtbaar. Een 100% leeg vakje krijg je dus niet met deze tool.

Ook moet je rekening houden met het feit dat je het icoontje goed kan zien als je veegt over de verschillende pagina’s. Het blijft immers een app icoon. Het is afhankelijk van jouw achtergrond het wel of niet goed kan zien.

Het laatste (kleine) minpunt is dat je het proces opnieuw moet volgen als je een nieuwe achtergrond instelt op je iPhone. Afhankelijk van hoeveel blanco icoontjes je hebt toegevoegd kan dit veel of weinig werk zijn.

Je kunt je iPhone-beginscherm inrichten op verschillende manieren. In onderstaande tip lees je meer hierover.

Bekijk ook

Beginscherm van je iPhone inrichten: zo kun je apps verplaatsen

Het beginscherm van je iPhone is heel persoonlijk. Jij bepaalt welke apps je erop zet en in welke volgorde. In dit artikel bespreken we vijf manieren om het beginscherm in te richten en een nieuwe indeling te geven. Ook leggen we uit hoe je apps verplaatst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
december 2018
Onderwerp