Apple Pay met Maestro

Betaallimieten met Apple Pay instellen: zo zit het bij jouw bank

In dit artikel lees je wat de betaallimieten zijn per dag voor Apple Pay-gebruikers. Het is namelijk per bank verschillend hoeveel je per dag mag uitgeven met Apple Pay.

Net zoals bij pinpassen heb je bij Apple Pay ook een maximumbedrag wat je per dag mag uitgeven. Banken hanteren dit als veiligheidsmaatregel, maar iedere bank mag zelf bepalen wat de Apple Pay betaallimiet is. Soms is deze betaallimiet identiek aan die van je bankpas of creditcard en kun je het tijdelijk bijstellen. Controleer bij jouw bank of dit mogelijk is.

Betaallimieten Apple Pay

Net als aan een gewone pinpas zit er ook bij Apple Pay een limiet aan wat je per dag kunt uitgeven. Bij sommige banken verschilt dit met de fysieke betaalpas. Ook maakt het in sommige gevallen uit of je minderjarig bent of volwassen. Hieronder vind je een overzicht van alle banken waar Apple Pay in Nederland werkt.

Betaallimieten in het kort

Dit zijn de betaallimieten van de bekendstse banken met Apple Pay-ondersteuning in Nederland:

 • ING betaalpas: Standaard €2.500,- per dag per rekening (16- 17-jarigen: €250)
 • ING creditcard: Te gebruiken tot het bestedingslimiet van de ING Creditcard zelf. In vreemde valuta maximaal 15 transacties per dag.
 • ABN AMRO: Standaard €2.500,- per dag per rekening (16- 17-jarigen met jongerengroeirekening: €150)
 • Rabobank betaalpas: Standaard €5.000,- per week (Rabo Jongerenrekening: €500 per week), hetzelfde als je betaalpas
 • Rabobank creditcard: Te gebruiken tot het bestedingslimiet van de Rabobank Creditcard zelf.
 • ASN Bank: Standaard €2.500,- per dag per rekening binnen Europa.
 • RegioBank: Standaard €2.500,- per dag per rekening binnen Europa.
 • bunq: Zelfde als je betaalpas
 • N26: Zelfde als je betaalpas
 • Revolut: Zelfde als je betaalpas
 • Monese: £4000 per transactie, £7000 per dag
 • American Express: Mogelijk wisselende limieten bij kaartaccepterende bedrijven.

Apple Pay vergelijken.

ING

De betaallimiet bij ING is leeftijdsgebonden. Ten eerste kun je Apple Pay pas gebruiken als je 16 jaar of ouder bent. Ben je 16 of 17 jaar? Dan ligt de limiet op €250 per dag. Wil je grotere aankopen doen, dan zul je je fysieke pinpas moeten gebruiken. Volwassenen hebben gelukkig een hoger limiet, namelijk €2500 per dag. Ook hier geldt: wil je grotere aankopen doen, dan heb je je pinpas nodig. Je limiet voor Appel Pay staat los van je limiet voor je fysieke pas. Je kan het Apple Pay-limiet ook niet wijzigen.

Voor de ING Creditcard geldt geen apart limiet voor betalen met Apple Pay. Dat betekent dat je geld kan uitgeven tot je het bestedingslimiet van je creditcard bereikt hebt. Voor vreemde valuta geldt een maximum aantal van 15 transacties per dag.

Betaallimiet ABN AMRO

Bij ABN AMRO kun je ook vanaf je 16e gebruik maken van Apple Pay. Voor 16- en 17-jarigen met een studentenrekening geldt hetzelfde limiet als voor volwassenen: standaard €2.500,- per dag. Kies je er zelf voor om je limiet van je fysieke betaalpas naar €1.000,- te verlagen, dan geldt dit automatisch ook voor Apple Pay. 16- en 17-jarigen met een jongerengroeirekening hebben een limiet van €150 per dag.

Betaallimiet Rabobank

Voor klanten van Rabobank is het wat simpeler: de limiet van Apple Pay is gelijk aan die van je fysieke pinpas. Voor de meeste rekeningen is de limiet standaard €5.000,- per week. Heb je een Rabo JongerenRekening is het €500,- per week. Je kunt jouw limiet zelf aanpassen in de Rabo Bankieren-app.

Voor de creditcard van Rabobank geldt geen apart limiet voor betalen met Apple Pay. Je kan ermee betalen tot je het bestedingslimiet van de creditcard bereikt hebt.

Betaallimiet ASN Bank

Met Apple Pay kun je maximaal € 2.500 per dag betalen in landen binnen Europa. Je moet 16 jaar of ouder zijn en over een particuliere ASN-betaalrekening beschikken.

Betaallimiet RegioBank

Met Apple Pay kun je maximaal € 2.500 per dag betalen in landen binnen Europa. Je moet 16 jaar of ouder zijn en over een particuliere RegioBank-betaalrekening beschikken. Deze limiet staat los van de limiet van de plastic betaalpas en is niet te wijzigen.

Betaallimiet bunq

Net als bij Rabobank is de betaallimiet bij bunq gelijk aan die van de fysieke betaalpas. Standaard is dit €1.000,-, maar je kunt dit zelf ophogen tot wel €50.000. Dat komt goed van pas als je graag de maxed-out Mac Pro 2019 wil kopen zonder helemaal je pincode in te voeren.

Betaallimiet N26

Bij N26 ligt de limiet op €5.000,- per dag. Dat is hetzelfde als bij de fysieke pinpas. Je kunt dit zelf instellen als je het liever wat hoger of lager ziet.

Betaallimiet Revolut

Maak je gebruik van Revolut, dan is de Apple Pay betaallimiet ook hetzelfde als die van de pinpas in je portemonnee. De limiet is naar eigen wens aan te passen.

Betaallimiet Monese

Klant bij de Britse bank Monese? Dan ligt je betaallimiet op £4.000,- per transactie, en £7.000,- per dag. Dit is op dit moment (nog) niet aan te passen door de gebruiker.

Betaallimiet American Express

Voor de American Express-kaart geldt geen apart limiet voor betalen met Apple Pay. Wel kunnen enkele kaartaccepterende bedrijven een apart limiet instellen voor het betalen met de kaart. Informeer hierover bij het bedrijf waar je betaalt.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay