Apple Pay met Maestro

Betaallimieten met Apple Pay instellen: zo zit het bij jouw bank

In dit artikel lees je wat de betaallimieten zijn per dag voor Apple Pay-gebruikers. Het is namelijk per bank verschillend hoeveel je per dag mag uitgeven met Apple Pay.

Net zoals bij pinpassen heb je bij Apple Pay ook een maximumbedrag wat je per dag mag uitgeven. Banken hanteren dit als veiligheidsmaatregel, maar iedere bank mag zelf bepalen wat de Apple Pay betaallimiet is.

Betaallimieten Apple Pay

Net als aan een gewone pinpas zit er ook bij Apple Pay een limiet aan wat je per dag kunt uitgeven. Bij sommige banken verschilt dit met de fysieke betaalpas. Ook maakt het in sommige gevallen uit of je minderjarig bent of volwassen. Hieronder vind je een overzicht van alle banken waar Apple Pay in Nederland werkt.

Betaallimieten in het kort

Dit zijn de betaallimieten van de banken met Apple Pay-ondersteuning in Nederland:

  • ING: Standaard €2500 (16- 17-jarigen: €250)
  • ABN AMRO: Standaard €2500 (16- 17-jarigen: €150)
  • Rabobank: Standaard €5000 per week (Rabo Jongerenrekening: €1250 per week)
  • bunq: Zelfde als je betaalpas
  • N26: Zelfde als je betaalpas
  • Revolut: Zelfde als je betaalpas
  • Monese: £4000 per transactie, £7000 per dag

Apple Pay vergelijken.

ING

De betaallimiet bij ING is leeftijdsgebonden. Ten eerste kun je Apple Pay pas gebruiken als je 16 jaar of ouder bent. Ben je 16 of 17 jaar? Dan ligt de limiet op €250 per dag. Wil je grotere aankopen doen, dan zul je je fysieke pinpas moeten gebruiken. Volwassenen hebben gelukkig een hoger limiet, namelijk €2500 per dag. Ook hier geldt: wil je grotere aankopen doen, dan heb je je pinpas nodig.

Betaallimiet ABN AMRO

Bij ABN AMRO kun je ook vanaf je 16e gebruik maken van Apple Pay. 16- en 17-jarigen kunnen tot €150 per dag afrekenen tot ze hun pinpas erbij moeten pakken. Voor volwassenen is de limiet standaard €2500 per dag, maar dit is ook aan te passen. Kies je er bijvoorbeeld zelf voor om je limiet naar €1000 te verlagen, dan geldt dit automatisch ook voor Apple Pay.

Betaallimiet Rabobank

Voor klanten van Rabobank is het wat simpeler: de limiet van Apple Pay is gelijk aan die van je fysieke pinpas. Voor de meeste rekeningen is de limiet standaard €5000 per week. Heb je een Rabo JongerenRekening is het €1250 per week. Je kunt jouw limiet zelf aanpassen in de Rabo Bankieren-app.

Betaallimiet bunq

Net als bij Rabobank is de betaallimiet bij bunq gelijk aan die van de fysieke betaalpas. Standaard is dit €1000, maar je kunt dit zelf ophogen tot wel €50.000. Dat komt goed van pas als je graag de maxed-out Mac Pro 2019 wil kopen zonder helemaal je pincode in te voeren.

Betaallimiet N26

Net als bij Rabobank en bunq ligt de limiet bij N26 op €5000 per dag. Dat is hetzelfde als bij de fysieke pinpas. Je kunt dit zelf instellen als je het liever wat hoger of lager ziet.

Betaallimiet Revolut

Maak je gebruik van Revolut, dan is de Apple Pay betaallimiet ook hetzelfde als die van de pinpas in je portemonnee. De limiet is naar eigen wens aan te passen.

Betaallimiet Monese

Klant bij de Britse bank Monese? Dan ligt je betaallimiet op £4000 per transactie, en £7000 per dag. Dit is op dit moment (nog) niet aan te passen door de gebruiker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay