AirDrop iPhones

Zo geef je Apple feedback over hun producten en diensten

Heb jij kritiek op Apple of vind je dat Apple iets beter kan doen? Dan kun je heel gemakkelijk een berichtje met feedback opsturen via de website van Apple. Wij leggen uit hoe dit werkt.

Apple maakt mooie smartphones, tablets en laptops, maar ziet ook wel eens wat over het hoofd. Heb jij kritiek, een tip of verbeterpunt voor Apple’s producten en diensten? Dan kun je via deze stappen jouw suggesties indienen bij Apple.

Apple feedback sturen

Het is natuurlijk de vraag of Apple iets met jouw suggesties doet, maar als je ergens mee zit kan het natuurlijk nooit kwaad om iets van je te laten horen. Het insturen van feedback kost nauwelijks moeite en kan op twee manieren: door een e-mail te sturen naar een van de Apple-topmensen of door gebruik te maken van het feedbackformulier.

Het gebeurt regelmatig dat Tim Cook of Craig Federighi via e-mail een reactie sturen, nadat gebruikers een klacht of suggestie hebben ingestuurd. Je zou het ook kunnen proberen, in de hoop dat je een persoonlijke reactie terug krijgt. De e-mailadressen zijn tcook@apple.com en federighi@apple.com. De e-mailadressen van andere Apple-topmensen zijn gemakkelijk via internet te vinden.

AirDrop iPhones

Apple’s feedbackformulier voor producten en diensten

Je kunt ook het feedbackformulier gebruiken:

  1. Open een browser naar keuze en ga naar deze Apple-website.
  2. Kies een product of app uit waar je feedback over wilt indienen.
  3. Er verschijnt nu een venster waarin je jouw naam, mailadres en onderwerp in kunt vullen. Onderop is er genoeg ruimte om een flink verhaal uit te werken.
  4. Geef tot slot antwoord op de overige vragen die gesteld worden (welke computer bezit je?) en klik op Submit Feedback.

Apple feedback geven via de website.

De vragen die Apple aan je stelt in het contactformulier zijn afhankelijk van het product of de dienst waar je een bericht over wilt insturen. Houd bij het invullen van het formulier er rekening mee om het zo zakelijk en duidelijk mogelijk te houden. Vul bovendien alle velden correct in.

Fouten melden via de Bug Reporter

Als je een kritieke bug in iOS hebt ontdekt, is het slimmer om de daarvoor bedoelde Apple Bug Reporter te gebruiken. Ben je betatester, dan kun je ook gebruik maken van de Feedback Assistant, die je op de iPhone, iPad en Mac vindt. Je kunt hiermee bugs rapporteren maar ook suggesties voor verbetering geven. Je leest er meer over in onze tip ‘Zo kun je bugs melden aan Apple‘.

Hulp nodig? Dan moet je bij Apple Support zijn

Het geven van feedback is iets heel anders dan het opnemen van contact met Apple Support. Zit je bijvoorbeeld met een kapotte iPhone, dan ben je bij Apple Support aan het juiste adres. In onderstaande tip lees je alles over het contact opnemen met Apple Support.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2019
Categorie Internet
Onderwerp apple