App Store op iPhone

App Store-reviews als nuttig of als spam markeren: zo doe je dat

Je kunt in de App Store reviews nu als nuttig of spam markeren. Door dit te doen, zorg je ervoor dat de beste reviews meer zichtbaarheid krijgen. Wij leggen je uit hoe je dit doet.

App Store op iPhone
Blader je door de App Store en bekijk je de reviews bij je favoriete app, dan kun je elke review markeren als nuttig (of niet nuttig). Hierdoor kunnen gebruikers deze reviews filteren op de meest nuttige recensies, zodat er een beter beeld over de kwaliteit van de app te zien is. Ook kun je reviews als spam markeren. Maar hoe doe je dat precies? Wij leggen het je uit. Bovendien kunnen ontwikkelaars direct reageren, waardoor het schrijven van een App Store-review een handig hulpmiddel kan zijn.

App Store reviews als nuttig of spam markeren

Door App Store-reviews als nuttig te markeren, help je andere gebruikers bij het correct beoordelen van een app. Normaal gesproken kon je alleen recensies van de huidige versie of alle recensies van een app bekijken, maar nu zijn er meer opties. Iedere iOS-gebruiker kan een recensie in de App Store als nuttig markeren met een simpele handeling. Ook het aangeven van spam gaat op deze manier heel eenvoudig. Om dit te doen, heb je minimaal iOS 10.3 nodig. Vervolgens volg je onderstaande stappen:

  1. Ga naar de App Store.
  2. Zoek de desbetreffende app op.
  3. Tik bij de app-pagina op Recensies.
  4. Kies een recensie die je als nuttig wil markeren.
  5. Op toestellen met 3D Touch druk je nu stevig op de recensie. Op oudere toestellen hou je een recensie lang ingedrukt.
  6. Kies nu uit één van de drie opties: Nuttig, Niet nuttig of Meld een probleem.
  7. Bij de optie Meld een probleem kun je nog kiezen uit allerlei opties.

App Store review markeren.

Bij het bekijken van App Store-reviews kun je ook filteren op bijvoorbeeld de meest nuttige reviews, zodat de App Store-reviews die zo gemarkeerd zijn, bovenaan komen te staan. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar het Recensies-gedeelte van een app in de App Store.
  2. Onder de sterrenbeoordelingen staan drie knoppen: Schrijf recensie, App support en Sorteer op.
  3. Bij de laatste optie kun je sorteren op de volgende opties: meest nuttig, meest positief, meest kritisch en meest recent.

App Store recensies sorteren.

Op moment van schrijven is dit sorteren alleen beschikbaar op de iPad en niet op de iPhone. Vermoedelijk komt dit snel ook op de iPhone beschikbaar.

App Store review met reactie van ontwikkelaar.Door App Store-reviews op deze manier te sorteren en te markeren, kun je in bepaalde gevallen een veel beter beeld van een app krijgen. Hoewel App Store-reviews handig zijn om de kwaliteit van een app te achterhalen, zijn deze lang niet altijd correct. De nieuwe markeeropties moeten de App Store-recensies dus een stuk bruikbaarder maken.

Ontwikkelaars kunnen in de App Store ook direct reageren op reviews. Hoewel de recensiesectie geen plek is voor support, kan een ontwikkelaar wel ingaan op klachten en problemen die gebruikers in een recensie bij een app melden. Zodra een ontwikkelaar op jouw recensie reageert, krijg je hiervan een e-mail. Je kunt daarna desgewenst jouw recensie aanpassen, bijvoorbeeld als een probleem verholpen is of als de tekst in je recensie onjuist blijkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerp app store