Mail-icoon van OS X.

Verloren e-mail met Time Machine terughalen

Via Time Machine kun je in een paar eenvoudige stappen verloren e-mails terugzetten. Heb je per ongeluk een belangrijke e-mail verwijderd of ben je een hele postbus kwijt, volg dan deze stappen om ze weer terug te halen.

Verloren e-mail terughalen

Maak je gebruik van Time Machine, dan wordt er eens in de zoveel tijd een automatische back-up gemaakt van je hele systeem. Met Time Machine kun je ook individuele items via de tijdmachine terughalen. Dit kan bijzonder handig zijn bij het terughalen van per ongeluk verwijderde e-mails. In deze tip leggen we uit hoe dat precies in z’n werk gaat.

Time Machine: losse e-mails terughalen

Ben je die ene belangrijke e-mail kwijt doordat deze per ongeluk verwijderd is, dan kun je met Time Machine eenvoudig een individuele e-mail terughalen.

Volg hiervoor onderstaande stappen:

 1. Open de Mail-app en zorg ervoor dat deze open staat.
 2. Als Time Machine in de menubalk geactiveerd is, klik je op het Time Machine-icoon en kies je voor Activeer Time Machine. Als deze niet aanwezig is, open je de app Time Machine.
 3. Je komt nu terecht in een tijdmachine-weergave waardoor je door je postbus kunt bladeren. Aan de rechterkant kun je naar een gewenst moment terugbladeren.

Mail terughalen met Time Machine

 1. Het laden van alle e-mails kan even duren (afhankelijk van de grootte van je postbussen), waardoor het belangrijk is om geduldig af te wachten. Ga nu op zoek naar de individuele e-mail.
 2. Selecteer je gevonden e-mail en klik onderaan op Zet terug.
 3. Je keert nu weer terug naar de gewone weergave. De teruggezette e-mail vind je in een aparte map genaamd Teruggezette berichten in de map Time Machine, aan de linkerkant. Desgewenst kun je de e-mail weer terugplaatsen in je map inkomend.

Mocht het gaan om een e-mail met een bijlage, dan kun je tegen problemen aanlopen. Een e-mail met een bijlage die je bijvoorbeeld op je iPhone verwijderd hebt (en bij een gesynchroniseerde postbus automatisch ook op je Mac verwijderd wordt), kan niet meer te openen zijn als je deze terugzet via Time Machine. Dit geldt alleen als de originele bijlage nooit op je Mac geopend is geweest.

Bekijk ook

Time Machine backups maken van je Mac: dit moet je weten

Met Time Machine kun je backups maken van je Mac, waardoor je verloren of verwijderde bestanden kunt terugvinden. Time Machine voorkomt dat je iets kwijtraakt op je Mac en in deze tip leggen we uit hoe het werkt.

Time Machine: complete postbussen terugzetten

Behalve individuele berichten kun je ook complete postbussen terugzetten met Time Machine. Mocht er dus onverhoopt een probleem zijn met je mailbox en heb je deze geback-upt via Time Machine, dan kun je die met één klik terugzetten. Volg daarvoor deze stappen:

 1. Open de Mail-app en zorg ervoor dat deze open staat.
 2. Als Time Machine in de menubalk geactiveerd is, klik je op het Time Machine-icoon en kies je voor Activeer Time Machine. Als deze niet aanwezig is, open je de app Time Machine.
 3. Je komt nu terecht in een tijdmachine-weergave waardoor je door je postbus kunt bladeren. Aan de rechterkant kun je naar een gewenst moment terugbladeren.
 4. Het laden van alle e-mails kan even duren (afhankelijk van de grootte van je postbussen), waardoor het belangrijk is om geduldig af te wachten.

Postbus terugzetten met Time Machine.

Teruggezette e-mails in Time Machine.

 1. Selecteer aan de linkerkant een postbus, bijvoorbeeld Inkomend, en klik op Zet terug.
 2. Vervolgens kan het even duren voordat de volledige postbus teruggezet is. De teruggezette postbus vind je in een aparte map genaamd Teruggezette berichten in de map Time Machine, aan de linkerkant.
 3. Je kunt alle e-mails zelf handmatig terugzetten naar de postbus inkomend door deze allemaal te selecteren via de toetsencombinatie Cmd + A en dan via de rechtermuisknop te kiezen voor Verplaats naar….

Nog meer Time Machine-tips

We hebben nog veel meer handige tips over Time Machine. Hier vind je een aantal:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!