Stickers bij WhatsApp.

WhatsApp viert 10e verjaardag met hoogtepunten

Hoe heeft WhatsApp jouw leven veranderd?
Hoe is jouw leven door WhatsApp veranderd? Klets je meer met familie en vrienden dan tien jaar geleden? Bij het 10-jarige bestaan van WhatsApp blikken we terug wat de invloed is geweest van de veruit meestgebruikte chatapp.

Het is lastig om de werkelijke impact van WhatsApp in te schatten. Als WhatsApp er niet geweest was, kletste je nu misschien wel met iMessage, Telegram, WeChat of een andere berichtenapp en dan zou alleen de naam en het logo anders zijn. Feit is wel dat WhatsApp is uitgegroeid tot een fenomeen: iedereen gebruikt het, van jong tot oud en van arm tot rijk. In een video laten de makers nu zien wat de hoogtepunten zijn geweest.


WhatsApp ging op 24 juni 2009 van start als berichtendienst, opgericht door Jan Koum en Brian Acton. Beide werken inmiddels niet meer voor het bedrijf. Acton riep in een jaar geleden nog op tot een boycot van Facebook en werkt tegenwoordig voor de Signal Foundation. Koum vertrok een paar maanden later uit onvrede. Er zou sprake zijn geweest van een conflict over privacy.

Maar die gebeurtenissen komen niet voor in het overzicht van hoogtepunten dat WhatsApp heeft gemaakt. We zien wel de eerste grote update in juni 2010, toen het delen van locatie werd toegevoegd. In 2011 volgden groepschats en een nieuw record van 1 miljard berichten op een dag. Bellen met WhatsApp is sinds 2013 beschikbaar.

Overname door Facebook
In 2014 werd WhatsApp overgenomen door Facebook, inmiddels alweer vijf jaar geleden. Een jaar later volgde de WhatsApp op het web, in 2016 gevolgd door een desktop-app, de mogelijkheid om te videobellen en end-to-end encryptie. De groei ging snel :van een miljard actieve maandelijkse gebruikers in 2016 naar een miljard gebruikers per dag.

Bekijk ook

5 jaar WhatsApp bij Facebook: gebruiken we het over 5 jaar nog? [opinie]

Het is vandaag vijf jaar geleden dat WhatsApp werd ingelijfd door Facebook. In die jaren is er veel veranderd en er staat ook voor de komende jaren veel te gebeuren. Maar willen we dat eigenlijk wel? Het lijkt beter als WhatsApp compleet onafhankelijk blijft.

Toch heeft WhatsApp leuke fratsen lange tijd buiten de deur gehouden. Zo verschenen WhatsApp-stickers pas in 2018. Groepsbellen met WhatsApp is ook nog maar sinds vorig jaar mogelijk en hetzelfde geldt voor de zakelijke variant WhatsApp Business.

Al onze WhatsApp-tips vind hier hieronder in ons overzicht, zodat je nog meer uit de vele functies kunt halen!

Bekijk ook

Het ultieme WhatsApp tipsoverzicht

We hebben alle WhatsApp-tips voor je op een rij gezet, van het gebruiken van WhatsApp Status tot het uitzetten van de blauwe vinkjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 februari 2019 om 16:28
Onderwerp
Categorie
Apps
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.