AirPods doosje

Praat mee: heb jij je AirPods-aankoop uitgesteld in afwachting van nieuwe?

De AirPods zijn razend populair en de AirPods 2 liggen al in het verschiet. Toch duurt het vrij lang, want de eerste geruchten over de opvolgers verschenen al in 2017. Heb jij daardoor je aankoop uitgesteld?

Wachten op de AirPods 2
Vooral het afgelopen jaar is de populariteit van de AirPods stevig gegroeid. Na de introductie in 2016 zag je langzaamaan steeds meer mensen met Apple’s draadloze oordopjes rondlopen, maar sinds ongeveer een jaar zie je ze steeds vaker. Uit onderzoek over het succes van de AirPods blijkt ook al dat het het populairste nieuwe Apple-product sinds de iPad is. Het is dan ook niet gek dat we al heel lang uitkijken naar de AirPods 2. De AirPods 2 laten nogal op zich wachten, want ruim twee jaar na de eerste versie weten we nog steeds niet exact wanneer we de nieuwe kunnen verwachten.


De allereerste geruchten over de AirPods 2 verschenen alweer in 2017, toen uit de iOS 11 GM een nieuw oplaaddoosje lekte. Het leek er even op dat de vernieuwde AirPods in datzelfde najaar nog zouden verschijnen, maar niets is minder waar. Sinds die tijd gonst het van de geruchten. Dat de AirPods 2 eraan zitten te komen is geen verrassing, maar de vraag blijft wanneer ze daadwerkelijk in de schappen liggen.

Als je nog geen AirPods hebt, is het nu eigenlijk verstandig om te wachten tot de nieuwste versie in de schappen ligt. Volgens de laatste betrouwbare geruchten verschijnen de AirPods 2 (en de AirPower) in de eerste helft van 2019. Het kan nu daarom niet lang meer duren voor dat de nieuwe versies in de schappen liggen. Wat daar precies nieuw aan is weten we nog niet 100%, maar er zit in ieder geval een nieuwe draadloze oplaadcase bij.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je aankoop vanwege de vele geruchten al een tijdje uitstelt. Dat het nu zo lang duurt kan daardoor best vervelend zijn, zeker als je er al lang naar uitkijkt. Toch zijn de kansen dat je nu nog ergens in de winkels AirPods vindt, niet zo groot. De AirPods voorraad is de afgelopen weken namelijk om onbekende redenen behoorlijk schaars geworden. Ook bij de Apple Store moet je even geduld hebben. Zodra ze ergens op voorraad zijn, vliegen ze meteen de deur weer uit. Als je dus AirPods wil kopen, moet je er nu snel bij zijn. Of dit te maken heeft met de introductie van de nieuwe AirPods is lastig te zeggen, omdat de voorraad al een aantal weken beperkt is. In sommige vestigingen bij Apple Stores in het buitenland zijn ze wel gewoon beschikbaar.

Heb jij je aankoop uitgesteld?
Hoe zit het met jou? Wacht jij ook al een tijdje met de aanschaf van je eerste AirPods tot de nieuwe versies uit zijn, of was je het wachten zat en heb je onlangs toch een nieuwe set gekocht? Of ben je al vanaf het eerste moment een fervent AirPods-gebruiker en ben je toch van plan om de nieuwe te halen? Laat het ons weten in de reacties! We zijn dan ook benieuwd hoe lang jij al zit te wachten op de komst van de AirPods 2.

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Kun je nu toch niet langer wachten? Dan kun je ook nu AirPods kopen. In ons artikel vind je de actuele prijzen en voorraadinformatie. Op moment van schrijven kun je het beste terecht bij de Apple Store, omdat de levertijd daar op ongeveer een week staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

50 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.