Xiaomi LED-lamp.

Nieuwe Xiaomi Mi LED-verlichting is een stuk goedkoper dan Hue

Xiaomi komt binnenkort met nieuwe slimme verlichting. De Mi LED Smart Bulb is er zowel in een witte als gekleurde versie en is een stuk goedkoper dan veel concurrenten. De lampen zijn ook te bedienen met de iOS-app.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Voor slimme verlichting kijken de meeste mensen naar Philips Hue, IKEA Tradfri of de Lifx-Lampen, maar het Chinese merk Xiaomi komt binnenkort ook met nieuwe verlichting. De Mi LED Smart Bulb is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de verlichting van Hue.

Xiaomi Mi LED Smart Bulb aangekondigd

Tijdens de MWC 2019 in Barcelona kondigde Xiaomi niet alleen een aantal nieuwe smartphones aan, maar ook de nieuwe Mi LED-verlichting. De lampen werken met Wi-Fi, waardoor je geen hub nodig hebt. Je hebt de keuze uit twee versies, namelijk een witte en een gekleurde. Net als bij Philips Hue toont de gekleurde lamp zo’n 16 miljoen kleuren. De witte variant houdt het bij één kleur, maar die kan je wel dimmen.

Xiaomi Mi LED Smart Bulb.

Om de lampen te bedienen kun je de Mi Home-app gebruiken, die ook beschikbaar is voor iPhone, iPad en Apple Watch. De lampen bieden daarnaast ook nog ondersteuning voor de Google Assistent en Amazon Alexa. Helaas ontbreekt de ondersteuning voor HomeKit op dit moment nog. Mocht je deze lampen toch graag met je stem willen bedienen, dan kun je dus de Google Assistent gebruiken.

Beschikbaar vanaf €10
Het grote voordeel is dat deze lampen een stuk voordeliger zijn dan andere lampen. De witte versie kost straks €9,90, terwijl je voor de gekleurde lamp straks €19,90 betaalt. Ter vergelijking: een gekleurde Hue-lamp kost los zo’n €53. De gekleurde lampen van IKEA zijn beschikbaar voor zo’n €25, maar die tonen veel minder kleuren. Bovendien heb je dan ook nog een bridge nodig, wat bij deze lampen van Xiaomi niet nodig is. Wanneer de Xiaomi-lampen precies beschikbaar komen, is nog niet bekend.

Xiaomi maakt steeds meer smart home-producten. Zo komt de Aqara-hub binnenkort in een Europese versie. Deze is HomeKit-geschikt en zorgt ervoor dat je andere accessoires uit de Aqara- en Mijia-lijn kan koppelen met HomeKit. Denk aan knoppen, stekkers en sensoren, die vaak ook veel goedkoper zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.