Jodie Foster in True Detective

Weekend kijktips: Lift, True Detective, Boy Swallows Universe en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Killers of the Flower Moon

Onze kijktip voor Apple TV+ kan er natuurlijk maar eentje zijn: Killers of the Flower Moon, the Scorsese-film met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro. De film laat zien hoe leden van de Osage-natives werden vermoord om stukken land met overvloedige olievoorraden in Oklahoma in handen te krijgen. Wat je kunt verwachten is een epische misdaadwestern met een uitgebreide cast met sterren. Scorsese en mede-scenarioschrijver Eric Roth leggen daarbij wel wat andere accenten dan het boek. In plaats van een mysterieus moordraadsel legt de film meer nadruk op de gevolgen voor de Osage-bevolking. Lees er meer over in onze uitgebreidere bespreking van Killers of the Flower Moon.

Bekijken: Killers of the Flower Moon op Apple TV+

Bekijk ook

Killers of the Flower Moon op Apple TV+ is genomineerd voor 10 Oscars!

Martin Scorsese's nieuwste film Killers of the Flower Moon is te streamen op Apple TV+. Het misdaaddrama ging afgelopen oktober in première in de bioscoop en kreeg goede kritieken. Nu kunnen alle Apple TV+ abonnees het kijken! En de film heeft maar liefst 10 Oscar-nominaties binnengesleept!
Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Lift

De nieuwste actie-komedie met Kevin Hart. Lift zou oorspronkelijk in augustus van start gaan, maar werd iets vertraagd. In deze heist movie van Fast & Furious-regisseur F. Gary Gray volgen we een professionele dief (Hart) terwijl hij en zijn crew $500 miljoen aan goud proberen te stelen uit een kluis in een vliegtuig op 40.000 voet hoogte. Sam Worthington, Gugu Mbatha-Raw, Jean Reno en Paul Anderson spelen ook mee. Critici klaagden dat het een knock-off van Ocean’s Eleven is, maar dan met nul charme. Je bent dus gewaarschuwd.

Boy Swallows Universe (seizoen 1)

Deze Australische serie van zeven afleveringen is gebaseerd op de bestseller met dezelfde naam uit 2018. Het volgt een vroegrijpe jongen (Felix Cameron) en zijn doofstomme broer (Lee Tiger Halley), terwijl ze opgroeien tussen een bont gezelschap van outlaws en verschoppelingen in een ruige buitenwijk van Brisbane.

Love is Blind: Sweden

Zweedse remake van de realityshow waarin single mannen en vrouwen zich eerst verloven voor ze elkaar in het echt zien. Ze voeren daarbij gesprekken achter een wand, om te bepalen of er een klik is.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

Role Play

Kaley Cuoco van ‘The Flight Attendant’ keert dit weekend terug op het scherm in Prime Video’s nieuwe actie-thriller Role Play. Deze door Thomas Vincent geregisseerde film draait om een getrouwd stel, Emma (Cuoco) en Dave (David Oyelowo). Hun poging om de dingen in de slaapkamer wat pittiger te maken mislukt, wanneer het geheime leven van Emma als huurmoordenaar wordt ontmaskerd. Connie Neilsen en Bill Nighy spelen ook mee in Role Play.


HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

True Detective: Night Country (seizoen 4)

Het eerste seizoen van True Detective is terecht geprezen als een van de beste tv-programma’s ooit gemaakt, dus de verwachtingen zijn hooggespannen voor dit vierde seizoen, genaamd True Detective: Night Country. We volgen de nieuwe detective Liz Danvers (Jodie Foster), terwijl zij en haar partner (Kali Reis) de plotselinge verdwijning onderzoeken van een groep wetenschappers in een afgelegen onderzoekscentrum in Alaska – een plek waar de zon nooit opkomt. Christopher Eccleston, John Hawkes en Fiona Shaw spelen ook mee in True Detective: Night Country.

Titel

Toelichting

Video



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Ted (seizoen 1)

Ted was in 2012 een van de best verdienende comedyfilms aller tijden. Deze nieuwe prequel-serie neemt je als kijker mee terug naar de tienerjaren van Ted’s sympatieke maar onhandige eigenaar John Bennett (hier gespeeld door Max Burkholder in plaats van Mark Wahlberg). Dit is een tijd waarin Ted’s moment van roem voorbij is, maar zijn voorliefde voor kattenkwaad niet. Alle zeven afleveringen zijn nu te zien.

Asteroid City

De nieuwste, lange film van Wes Anderson. Laat je meevoeren naar een evenement voor sterrenkijkers in 1995, midden in de woestijn. Met onder andere Tom Hanks, Scarlett Johansson, Jeffrey Wright, Edward Norton, Bryan Cranston en Jason Schwartzman.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.