Apple Watch ski-prestaties

watchOS 4.3.1-beta bevat hints naar wijzerplaten van derden

De beta van watchOS 4.3.1 bevat aanwijzingen dat Apple wijzerplaten van derden wil toestaan. Al sinds de Apple Watch werd aangekondigd vragen ontwikkelaars erom.

NanoTimeKit-framework

Alleen Apple mag wijzerplaten voor de Apple Watch maken. Soms doen ze dat in samenwerking met externe partijen zoals Pixar, Disney, Nike of Hermès, maar voor externe ontwikkelaars is er niets geregeld. Toch heeft speurneus Guilherme Rambo (@_inside) nu aanwijzingen gevonden dat dit gaat veranderen. Een onderdeel van het NanoTimeKit-framework, dat wordt gebruikt voor de wijzerplaten, bevat hints dat er ontwikkeltools aankomen. Die zijn waarschijnlijk bedoeld om te communiceren met Xcode op een Mac.

Apple Watch wijzerplaten code

In de logbestanden is te lezen: “This is where the 3rd party face config bundle generation would happen”. Het lijkt een aanwijzing voor interne ontwikkelaars, die nog niet voor vreemde ogen was bestemd.

Waarom Apple tot nu toe geen wijzerplaten van derden heeft toegestaan, kan allerlei redenen hebben. Misschien wil Apple zelf controle houden over het uiterlijk van de Apple Watch, zowel wat de hardware als de software betreft. Een externe ontwikkelaar zou bijvoorbeeld een wijzerplaat met Android-robotje kunnen maken, waardoor het lijkt alsof je een Android-horloge draagt. Ook is Apple misschien bezorgd over de wansmaak van externe wijzerplaten. Toevallig is CNET-redacteur Scott Stein net begonnen met een round-up van lelijke wijzerplaten die voor de Fitbit Versa zijn gemaakt, een smartwatch waarbij ontwikkelaars vrij zijn om hun eigen klokjes te maken. Sommige daarvan zijn best handig, maar er zitten ook totaal onlogische bij die nauwelijks zijn af te lezen. Bij de Pebble (de voorloper van de Versa) was het ook mogelijk om je eigen klokje te kiezen en bij veel andere smartwatches geldt dat ook. Dat leverde soms verrassend handige wijzerplaten op, maar toch ook wel wat rommel.

Uit de woordkeuze van de tekst in watchOS 4.3.1 is duidelijk dat de functie nog niet actief is, maar dat Apple er wel over nadenkt. Mogelijk horen we meer als watchOS 5 wordt aangekondigd tijdens WWDC 2018.

Wil je weten wat we nog meer in watchOS 5 willen zien? Lees dan onze wensenlijst voor watchOS 5:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2018, 9:20
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple watch, wijzerplaat

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.