iPhone opslag zelf verhogen

Zelf de capaciteit van je iPhone vergroten: alleen voor mensen die tijd over hebben

Hoe fijn zou het zijn als je zelf de capaciteit van je iPhone zou kunnen vergroten naar 128GB?. Scotty van het YouTube-kanaal Stange Parts probeerde het zelf met zijn iPhone 6s en onderdelen uit China. Het kostte hem alleen wel wat meer moeite dan verwacht.

Knutselen met onderdelen
Erger jij je ook altijd aan de melding dat je iPhone opslag vol is? Het klinkt misschien heel eenvoudig: even je iPhone uit elkaar draaien, de huidige opslagchip loshalen, de nieuwe goed programmeren en terugzetten zoals het hoort en je hebt ineens veel meer opslagruimte. Dat is simpelweg wat Scotty van het YouTube-kanaal Stange Parts heeft geprobeerd. Alleen er is wel iets meer voor nodig om het allemaal voor elkaar te krijgen.

Van 16GB naar 128GB
In de video gaat Scotty aan de slag om de capaciteit van zijn iPhone 6s te verhogen van 16GB naar 128GB. De video laat uitgebreid zien welke stappen hij allemaal neemt om het voor elkaar te krijgen. Het kost een paar weken en er zijn heel wat onderdelen nodig voordat het eindelijk lukt. Uiteindelijk kostte het meer moeite dan hij had verwacht.

Duurder dan verwacht
De YouTuber geeft zelf aan dat ook de uiteindelijke kosten een beetje tegenvielen. De 128GB chip kostte slechts $25, alleen was dat niet voldoende om het project te klaren. Scotty moest bijvoorbeeld een speciaal apparaatje aanschaffen om de nieuwe chip te programmeren. Daarnaast moest hij een nieuwe computer aanschaffen, omdat hij niet over een Windows-computer beschikte waarop dit speciale programmeerapparaatje aangesloten kon worden.

iPhone opslag zelf verhogen

Veel werk
Het zijn niet alleen de kosten die het lastig maken, maar ook het werk dat eraan vast zit, zo blijkt uit het filmpje. Zo moet je bijvoorbeeld de gegevens van de oude chip halen om deze vervolgens op de nieuwe chip te zetten, anders wordt de chip niet herkend door de iPhone. Daarnaast is het ook vrij lastig om de huidige chip zonder schade aan je iPhone te verwijderen.

Al met al is het misschien iets dat je beter niet thuis kunt proberen, tenzij je een oude iPhone en heel veel vrije tijd over hebt. Je moet er daarnaast ook nog voor zorgen dat je de juiste spullen in huis hebt. Hoe dan ook: het is makkelijker om bij aanschaf van je nieuwe iPhone meteen na te denken hoeveel opslagruimte je nodig hebt, zodat je niet tegen het probleem aan loopt dat je iPhone opslag vol zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2018, 15:00
Bron Bron Cult of Mac
Categorie Achtergrond
Onderwerpen diy, iPhone, opslag, opslagcapaciteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.