Deze Griffin-dock laadt zelfs een MacBook Pro op

Word jij ook moe van al die tussenstukjes voor je MacBook Pro.? Griffin heeft een nieuwe oplossing voor je: Universal USB-C Docking Station. Het grote voordeel van dit docking station is dat hij in staat is om je MacBook Pro op te laden.

Griffin Universal USB-C Docking Station

Griffin komt met een nieuwe USB-C-dock die ook meteen je MacBook Pro oplaadt. De Universal USB-C Docking Station is zelfs in staat om een 15-inch MacBook Pro van voldoende stroom te voorzien. Het USB-C dock levert 85 watt stroom waarmee de MacBook opgeladen wordt. Ter vergelijking: de officiële oplader van Apple levert 87 watt. Het dock levert dus iets minder stroom, maar hij zou nog steeds in staat moeten zijn om je MacBook van stroom te voorzien.

Griffin USB-C dock


Meerdere aansluitingen
Het dock is voorzien van vier USB-A 3.0 poorten waarmee je bijvoorbeeld andere apparaten kunt opladen. Ook zit er een HDMI-poort in om een extern beeldscherm aan te sluiten. Je hebt ook de mogelijkheid om een netwerkkabel aan te sluiten, zodat je je MacBook kunt aansluiten op een lokaal netwerk. Verder is er nog de mogelijkheid om een koptelefoon of speaker aan te sluiten via de 3,5mm koptelefoonaansluiting aan de voorkant.

Griffin USB-C dock

Geen SD-kaartaansluiting
Met het dock heb je niet meer het probleem van allerlei tussenstukjes voor je kabels. Je hebt één blok op je bureau liggen waar je alle kabels in kunt steken. Er is alleen iets wat echt mist aan dit dock: een sleuf voor een SD-kaart. Dit maakt hem minder bruikbaar voor bijvoorbeeld fotografen.

Het dock kost €200 en dat is in vergelijking met soortgelijke docks niet duur. Mocht je interesse hebben in het dock, dan kun je deze binnenkort hier bestellen.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.