Formule 1

Officieel: Viaplay houdt Formule 1-rechten in Nederland tot 2029

Viaplay behoudt de F1-uitzendrechten in Nederland tot en met 2029. VodafoneZiggo zou een hoger bod hebben neergelegd, maar de Formule 1-organisatie ziet meer in een voortzetting van het contract met Viaplay. Dit moet je weten!

Eerder waren er al geruchten en nu is het officieel: Viaplay houdt tot eind 2029 de uitzendrechten op de Formule 1 in Nederland. Ook in Zweden, Finland, Denemarken, Noorwegen en IJsland houdt Viaplay de rechten tot eind 2029 in handen. Op Viaplay zijn alle trainingen, kwalificaties en races live te zien met lokaal commentaar en uitgebreide voor- en nabeschouwingen, terwijl je bij andere zenders samenvattingen kunt zien. Viaplay verlengt ook de samenwerking met F1 TV Pro, zodat je toegang hebt tot de content van beide diensten. De aankondiging vindt plaats op de dag dat het Viaplay-jaarabonnement weer terug is.

Roger Lodewick, CEO van Viaplay Nederland, zegt in een reactie:

We zijn ontzettend trots dat Formule 1 ook de komende vijf jaar onderdeel is van ons Viaplay-aanbod. De sport was een belangrijk onderdeel van de lancering van Viaplay in Nederland. Nu, tweeënhalf jaar later, hebben we een geweldig team, een gevarieerd en hoogstaand product en een prachtige toekomst in het vooruitzicht. Met onze nieuwe lokale organisatiestructuur, zijn we nu nog beter in staat om in te spelen op de behoeftes van het Nederlandse publiek en Viaplay nog beter te verankeren in het Nederlandse medialandschap.”

Ook Max Verstappen komt in het persbericht aan het woord:

Ik ben heel blij dat Viaplay deze langdurige overeenkomst met Formule 1 heeft gesloten. Zij streven, net als ik, naar perfectie. Ik kijk er dan ook naar uit om onze samenwerking te continueren. Het is geweldig dat Viaplay mijn prestaties dichter bij de kijkers brengt.

Verstappen hebben een langlopende samenwerking, met enkele documentaires zoals ‘Verstappen: Lion Unleashed’ en ‘Anatomy of a Champion’.

In Nederland kun je als Viaplay-abonnee zonder extra kosten F1 TV Pro blijven gebruiken. Je krijgt dan ook extra opties zoals internationaal commentaar, meerdere onboard camera’s, pitlane actie, paddock streams, radiocommunicatie en nog veel meer. F1 TV Pro blijft zowel in Nederland als in Scandinavië ook als stand-alone service beschikbaar.

Hieronder lees je ons eerdere bericht van 18 april 2024.

Viaplay blijft ook de komende jaren de Formule 1 in Nederland uitzenden. Dat melden insiders aan de NOS en De Telegraaf. Inmiddels is de deal bevestigd aan GPBlog, terwijl dezelfde website eerder nog beweerde dat de deal met Ziggo rond was. Viaplay heeft sinds 2022 de uitzendrechten en betaalde daar ongeveer 30 miljoen euro per jaar voor. De rechten lopen eind 2024 af en er waren sterke aanwijzingen dat VodafoneZiggo inderdaad de biedingenstrijd zou winnen. Volgens ingewijden heeft Ziggo ook het hoogste bod neergelegd en hoopte daarmee meer klanten en adverteerders binnen te halen. Toch zag de F1-organisatie meer in een samenwerking met Viaplay.

Formule 1 tot eind 2029 bij Viaplay

De keuze voor Viaplay is opmerkelijk, omdat het bedrijf zich wegens financiële problemen eerder uit diverse landen terugtrok, medewerkers ontsloeg en de programmering aanpaste om kosten te besparen. Mogelijk heeft de onlangs aangekondigde samenwerking met Talpa (en de daarmee samenhangende extra inkomsten) meegespeeld bij de keuze. Talpa heeft de zender SBS9 omgedoopt tot Viaplay TV en geeft je de mogelijkheid om er gratis (uitgestelde) F1-races te kijken.

Bekijk ook

Formule 1-races voortaan gratis te zien op Viaplay TV (maar met beperkingen)

Talpa heeft een overeenkomst gesloten met Viaplay Group om de Formule 1-races te mogen uitzenden. Vanaf 5 april is een deel van het sportaanbod van Viaplay te zien op het open net. De zender SBS 9 zal vanaf dat moment verder gaan onder de naam Viaplay TV.

De nieuwe deal kost Viaplay naar verluidt 45 miljoen euro per jaar, behoorlijk meer dan de eerdere afspraken van 30 miljoen euro. Waarschijnlijk wordt de nieuwe overeenkomst later deze maand officieel aangekondigd. Opvallend is verder dat deze keer niet is gekozen voor een termijn van drie jaar (zoals in 2022-2025), maar voor vijf jaar. Viaplay heeft momenteel ook de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga.

Dit weekend staat de Grand Prix van China op het programma. De race zelf vindt op zondag 21 april plaats op het Shanghai International Circuit, maar voorafgaand zijn er zoals gebruikelijk vrije trainingen en kwalificaties. Viaplay kost €15,99 per maand, maar zal vanaf 22 mei in prijs omhoog gaan naar €17,99 per maand. Mensen die tijdig een jaarabonnement hebben genomen ontlopen deze prijsverhoging.

Verder lezen:

Bekijk ook

Formule 1 kijken op televisie, iPhone en iPad

We gaan racen! Wil je de Formule kijken en niets missen van het lopende seizoen? Met deze apps kijk je live via de Viaplay-app of volg je de Formule 1 op je iPhone en iPad. Het laatste F1 nieuws, statistieken en uitslagen van de Grand Prix onder handbereik!

Reacties: 6 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.