TweetDeck voor Mac

TweetDeck voor Mac stopt binnenkort: dit is een goed alternatief

Een onverwachte zet
Binnenkort is TweetDeck voor Mac niet meer te gebruiken. Dat laat eigenaar Twitter weten via een melding in de app. De dienst blijft beschikbaar via de website.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Update 30 juni 2022: Je hebt nog één dag om van TweetDeck gebruik te maken. Heb je nog geen alternatief gezocht, dan is dit het moment!

TweetDeck voor Mac stopt per 1 juli 2022

Ongeveer een jaar geleden kwam TweetDeck voor Mac nog met een volledig nieuw design. In een interview met The Verge gaf Twitter nog aan dat het een app was waarin nog geïnvesteerd zou worden. Desalniettemin komen gebruikers van de Mac-app vanaf 1 juli voor een virtuele dichte deur te staan. Twitter kocht de app in 2011 voor $40 miljoen.


Met een blauwe balk bovenin de app worden gebruikers op de hoogte gebracht van de verandering. TweetDeck laat hier weten dat de web-versie van TweetDeck nog wel beschikbaar blijft. De komende maand zal TweetDeck voor Mac nog blijven werken. Deze melding, die je overigens niet kunt wegklikken, wordt getoond:

TweetDeck for Mac is saying goodbye
Beginning July 1, the TweetDeck for Mac application will be removed. You can continue accessing TweetDeck on the web.

https://twitter.com/TweetDeck/status/1531994955555676163

Het vreemde van dit besluit is dat de Mac-versie in feite gewoon een website is, maar dan vermomd als app. Er is om die reden ook nauwelijks onderhoud nodig aan de app. Iedere wijziging aan de web-versie is automatisch zichtbaar in de Mac-versie. In een tweet laat TweetDeck weten zich meer op de web-versie te willen focussen.

De gewone Twitter-app voor de Mac blijft wel gewoon beschikbaar en operationeel. Gebruik je de gewone Twitter-app, dan hoef je dus helemaal niks te doen.

Alternatief voor TweetDeck: Tweeten

Ben je gebruiker van TweetDeck en wil je een speciale app blijven gebruiken, dan zul je een alternatief moeten vinden. Op de iCulture-redactie zijn we fan van Tweeten. Deze app is gebaseerd op TweetDeck en biedt zelfs meer functies. Zo zijn de notificaties interactief en kun je eenvoudiger naar GIF-bestanden zoeken om op Twitter te zetten.

Je kunt Tweeten gratis downloaden op de website van de ontwikkelaar. Is Tweeten toch niet wat je zoekt? Lees dan ons artikel met de beste Twitter-apps voor de Mac.

Bekijk ook

De beste Twitter-apps voor de Mac

Wat zijn de beste Twitter-apps voor de Mac? In dit overzicht bespreken we enkele goede apps om Twitter op de Mac te gebruiken. Zo blijf je in contact met je Twitter-contacten en kun je doorgaan met liken en retweeten.

Wil je tóch echt bij TweetDeck blijven, dan ben je aangewezen op de web-versie. Deze kun je ook in het Dock van je Mac zetten. Hoe je een website snelkoppeling in je Mac Dock zet, lees je in onze tip.

Gebruik jij TweetDeck? Laat ons in de reacties weten wat je van dit besluit vindt.

Bekijk ook

Maak van je favoriete website een webapp in macOS Sonoma

Wist je dat je in het dock op je Mac ook een website-snelkoppeling kunt plaatsen? Handig voor je favoriete websites. En in macOS Sonoma heeft Apple dit nog veel makkelijker gemaakt, doordat je een webapp in één klik in je Dock kan zetten. Dit is het moment om van je favoriete website (iCulture bijvoorbeeld 😉) een webapp te maken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 juni 2022 om 8:19
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.