tvOS 15.4.1 update

Nu beschikbaar: tvOS 15.4.1 en HomePod-update 15.4.1

De Apple TV heeft een update gekregen: tvOS 15.4.1 staat nu voor je klaar. Er zitten vooral bugfixes in, dus verwacht niet te veel van nieuwe functies. Installeren kan meteen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tvOS 15.4.1 en HomePod-updates 15.4.1 beschikbaar

Dit is de eerstvolgende kleine update voor de Apple TV sinds tvOS 15.4 medio maart verscheen. Het belooft een tussentijdse update van tvOS 15 die niet te veel om het lijf zal hebben. Echt grote functies bewaart Apple tot tvOS 16 dat tijdens WWDC 2022 wordt verwacht. In tvOS 15.4.1 worden vooral de laatste foutjes gladgestreken en de beveiliging weer iets aangescherpt.


tvOS 15.4.1 downloaden
tvOS 15.4.1 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 15.4.1 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.


HomePod software-update 15.4.1 downloaden

Omdat de software van de Apple TV en HomePod nauw verband met elkaar houden is ook voor de HomePod een update verschenen. Ook hierin vinden we vooral bugfixes.

Dit zijn de releasenotes voor HomePod software-update 15.4.1:

In softwareversie 15.4.1 is een probleem verholpen dat ertoe leidde dat sommige HomeKit-accessoires niet reageerden wanneer ze werden bediend via Siri. Deze update bevat ook probleem­oplossingen voor je HomePod.

Het downloaden en installeren van de update gaat automatisch, maar je kan dit ook zelf forceren als je de update direct wil hebben. Dit doe je zo:

  1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
  2. Tik linksboven op het huisje. Kies eventueel voor Woninginstellingen en selecteer de woning waar de HomePod in staat.
  3. Tik op Software-update.

HomePod software handmatig updaten.

  1. De app zal nu controleren op updates.
  2. Je ziet nu versienummer en grootte.
  3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
  4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.