Triby radio met HomeKit

Draagbare Triby-radio werkt samen met HomeKit

De Triby-radio krijgt HomeKit-ondersteuning zodat je ook scenes van HomeKit kunt activeren. Maar het werkt niet met Siri.

Een radio met HomeKit? Dat zie je niet vaak. De Triby-radio werkte eerder al met Alexa en voegt daar nu HomeKit-bediening aan toe. Voor 200 euro heb je een radio met knoppen aan de voorkant waarmee je de HomeKit-scenes kunt inschakelen, maar helaas werkt het niet met Siri.

Triby radio met HomeKit

Triby: radio met HomeKit

De Triby IO werkt ook met IFTTT, zodat je nog meer automatische acties kunt uitvoeren. Je kunt er internetradio mee afspelen en de radio werkt ook met streaming muziekdiensten zoals Spotify. Via de bijbehorende iPhone-app kun je de knoppen aan de voorkant van het apparaat ‘programmeren’ zodat je er HomeKit-scenes mee kunt activeren. Er zijn vijf normale knoppen en een plusknop voor het programmeren van nog meer scenes.

Je kunt er ook handsfree mee communiceren via de ingebouwde speaker, zodat je er bijvoorbeeld VoIP-gesprekken mee kunt voeren via een gekoppelde iPohne. Verder is het apparaat te gebruiken als normale Bluetooth-speaker. Het geluid is volgens de fabrikant best goed.

Triby radio

De Triby is in eerste instantie bedoeld om in de keuken op te hangen. Volgens fabrikant Invoxia brengen we daar behoorlijk veel tijd door. ‘s Ochtends luisteren we er tijdens het ontbijt naar praatradio en ‘s avonds hebben we lange telefoongesprekken tijdens het koken. Meestal heb je daarbij vieze handen, vandaar dat spraakbediening dan erg makkelijk is. Daarom is het balen dat Triby geen Siri lijkt te gaan ondersteunen, maar alleen via de knoppen de mogelijkheid gaat bieden om HomeKit aan te sturen. Het werkt dan ook via een omweg: de stembediening werkt via Alexa en de knoppen kun je vervolgens via HomeKit koppelen, net zoals bijvoorbeeld de Logitech Pop-knoppen werken. Het werkt dus niet met Siri.

Je kunt bij de fabrikant een pre-order plaatsen.

Hieronder zie je een video van de eerste generatie, die alleen met Alexa werkte en een batterijduur had van twee dagen, dankzij het energiezuinige E-Ink-schermpje.:

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2017, 15:22
Categorie Accessoires
Onderwerp homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.