YouTube op achtergrond luisteren

Met deze truc kun je YouTube-audio op de achtergrond laten afspelen

Met een truc kun je YouTube-video's op de achtergrond laten afspelen, zodat je alleen de audio hoort. Hiervoor gebruik je een browser zoals Dolphin of Safari.

Als je YouTube-video’s op je iPhone wilt kijken, dan moet je de app steeds op de voorgrond actief houden. Zodra je een andere app opent stopt de video en dus ook het geluid. Alleen YouTube Red-abonnees kunnen de app op de achtergrond blijven gebruiken. Maar er blijkt een trucje te zijn om het toch werkend te krijgen.

YouTube-audio laten doorspelen

Google weet dat het afspelen van audio uit YouTube-video’s een gewilde functie is. Vandaar dat ze het uitsluitend aanbieden aan betalende YouTube Red-abonnees. Er zijn in de loop van de tijd dan ook allerlei manieren bedacht om toch op de achtergrond te kunnen luisteren, zonder dat je meteen de portemonnee hoeft te trekken. Veel van die methoden heeft Google gaandeweg geblokkeerd en ook alternatieve YouTube-apps zijn gaandeweg steeds meer geblokkeerd. Probeer dus even wat er in jouw geval werkt.

Onderstaande methode zou wel moeten werken, totdat Google er ook een stokje voor steekt. Overigens kregen we de eerste methode (die The Verge heeft bedacht) niet werkend, maar de tweede methode wel.

YouTube-truc met Dolphin- of Safari-browser

Om een YouTube-video op de achtergrond te laten doorspelen probeer je het volgende:

  1. Download de Dolphin-webbrowser (link) op je toestel.
  2. Ga in de Dolphin-browser naar www.youtube.com.
  3. Ga naar de video die je wilt bekijken en druk op Play.
  4. Verlaat de Dolphin-app en als het goed is blijf je nu de audio horen. Via de knoppen in het iOS Bedieningspaneel zou je het afspelen van de audio moeten kunnen regelen.

Dolphin: YouTube-video op achtergrond

Zoals gezegd: wij kregen bovenstaande methode niet werkend, maar op deze manier lukte het ons wel:

  1. Open de Safari-browser op je iPhone.
  2. Ga naar www.youtube.com en kies een video uit.
  3. Tik op de deelknop onderin het scherm en vraag de desktopversie van de webpagina op.
  4. Start de video en open een andere app. De audio blijft nu op de achtergrond doorspelen.

Je zou hiervoor ook de Chrome-browser kunnen proberen.

Heb jij nog andere methoden gevonden, dan horen we dat natuurlijk graag, zodat anderen er ook iets aan hebben!

Safari: YouTube-video op achtergrond

YouTube-video’s kijken met Split View

Wil je YouTube-video’s kijken op de iPad, dan zijn er ook wel wat andere methoden die Google niet zo snel zal blokkeren. Zo zou je gebruik kunnen maken van Split View op de iPad, waarbij je de video in het kleinst mogelijke schermpje laat doorspelen.

Een andere mogelijkheid is Picture in Picture met YouTube gebruiken op de iPad. We hebben een apart artikel hierover, waarin we vier opties bespreken. Je kunt dan de YouTube-video in een kleiner venster laten doorspelen terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Grote voordeel hiervan is dat je af en toe een blik kunt werpen op de video, zonder dat het beeld al te veel in de weg zit.

De truc die we hierboven hebben besproken met de browser is echter een stuk makkelijker op de iPhone, omdat je de video helemaal niet meer in beeld hoeft te hebben. Op Android-toestellen blijk je gebruik te kunnen maken van een soortgelijke truc met de Telegram-berichten-app. Dit werkt echter niet op iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 oktober 2017 om 14:55
Onderwerp
Categorie
Apps
Device
iPhone
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.