CarPlay Volkswagen

TomTom werkt aan support voor CarPlay, Waze start met de beta

Goed nieuws voor CarPlay-bezitters: TomTom laat weten te werken aan CarPlay-ondersteuning, terwijl Waze gestart is met de beta voor testers waarin CarPlay verwerkt zit.

Met ingang van iOS 12 kun je voor CarPlay-navigatie ook gebruikmaken van externe navigatie-apps. We weten al dat Flitsmeister naar CarPlay komt en dat Waze en Google Maps ook bezig zijn. De release van Waze verschijnt waarschijnlijk over een paar weken. Ondertussen heeft TomTom via het forum laten weten dat ze werken aan ondersteuning voor CarPlay.

TomTom werkt aan CarPlay

iCulture-lezer Ricardo wees ons op het Engels forum van TomTom. Daarin wordt al een hele tijd gesproken over de mogelijke komst van TomTom naar CarPlay. Tot deze week had TomTom nooit inhoudelijk gereageerd, maar nu laat een moderator weten dat ze eraan werken om TomTom begin volgend jaar beschikbaar te maken voor CarPlay. Over exacte functies en dergelijke is nog niks bekend, maar er is nu in ieder geval een bevestiging dat eraan gewerkt wordt. Daarvoor moet je dus nog wel even geduld hebben, want de functie komt dus pas op zijn vroegst begin volgend jaar.

Waze start beta voor CarPlay
De CarPlay-versie van Waze kun je zeer waarschijnlijk al binnenkort verwachten. Waze is namelijk begonnen met het testen van de CarPlay-versie onder haar gebruikers in het betaprogramma. Op Twitter laat Waze tegelijkertijd weten dat ze de komende weken meer informatie kunnen geven over de release voor CarPlay. Er zijn helaas nog geen screenshots, behalve de afbeelding die tijdens de WWDC 2018 getoond is.

CarPlay in iOS 12 met Waze.

Of de defintieve versie er net zo uit ziet, kunnen we dus nog niet met zekerheid zeggen. In ieder geval zullen de CarPlay navigatie-apps er ongeveer net zo uit zien als de versie van Apple Kaarten, zodat de werking van de verschillende apps overeenkomt. Het verschil moet hem dan ook vooral zitten in de kwaliteit van de kaarten, de navigatie en extra functies. Sygic werkt bijvoorbeeld aan offline navigatie voor CarPlay, zodat je helemaal geen internetverbinding meer nodig hebt.

Hoe zit het met Flitsmeister?
We vroegen de makers van Flitsmeister ook hoe het zit met de ontwikkeling van de app. Die is nog volop in ontwikkeling. We deden navraag bij Flitsmeister en kregen het volgende antwoord:

Helaas moet ik mededelen dat Flitsmeister CarPlay nog niet bruikbaar is. We zijn volop in development en hopen natuurlijk snel te releasen!

Check vooral ons overzicht met CarPlay navigatie-apps, waarin we alle aankomende apps voor je op een rijtje gezet hebben.

Met dank aan iCulture-lezer Ricardo!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2018, 17:27
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen carplay, tomtom, waze
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.