Tim Cook bril

Tim Cook: ‘Technologie voor goede AR-bril bestaat nog niet’

Tim Cook gelooft niet dat de technologie voor een goede augmented reality-bril al bestaat. Zo'n AR-bril hoeven we momenteel nog niet van Apple te verwachten.

We hoeven het komende jaar nog geen AR-bril van Apple te verwachten. Volgens CEO Tim Cook bestaat de technologie voor goede brillen nog niet. Dat vertelde hij in een interview.

Tim Cook bril

Tim Cook tijdens het interview:

Er zijn geruchten over bedrijven die aan zo’n bril werken, en wij praten uiteraard niet over wat wij nu ontwikkelen. Maar ik kan vandaag wel zeggen dat de technologie nog niet bestaat om zo’n product kwalitatief goed te maken. De benodigde schermtechnologie en dingen rondom je gezicht doen – daar zijn nog grote uitdagingen.

Het maakt ons niet uit of we de eerste zijn, we willen de beste zijn en mensen een goede ervaring bieden.

Met een augmented reality-bril krijg je digitale objecten te zien, terwijl je door een bril kijkt. Je zou bijvoorbeeld route-instructies geprojecteerd kunnen krijgen. Nu gebeurt dat al wel op de binnenkant van autoruiten, maar projectie op een brillenglas is een nader verhaal. Volgens Cook is het blikveld nog niet breed genoeg en moeten er nog grote stappen worden gemaakt met de beeldschermen.

In het interview benadrukte Cook nogmaals dat augmented reality belangrijk is voor Apple.

Cook vergeleek in het interview AR met eerdere ontwikkelingen zoals multitouch en de App Store.

Denk eens terug aan 2008, toen de App Store live ging. Er waren aanvankelijk wat apps. Mensen keken ernaar en zeiden: “Dit is niks, mobiele apps gaan nooit wat worden. Maar stap voor stap kwam het in beweging. Het is een soort curve, die exponentieel was. Nu kun je je een leven zonder apps niet meer voorstellen. Je gezondheid is in een app, je financiën, je shopping, je nieuws, je vermaak – het is alles. AR is ook zo. Het zal zo ingrijpend zijn.

The Foundry, Oxford

Europese tour door Frankrijk en Engeland
Cook is in Europa, onder andere om met de Franse president te praten over belastingen. In Frankrijk bezocht hij ook een toeleverancier van Face ID-technieken in de iPhone X. Op woensdag zal Cook naar Oxford gaan om daar The Foundry te openen, een startup-hub voor studenten, voormalig studenten en medewerkers van Oxford University. Ook zal er een Q&A-sessie met Cook zijn, die wordt geleid door dean Peter Tufano.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2017, 9:36
Categorie Achtergrond
Onderwerpen augmented reality, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.