Pushbericht NOS-app instellen.

Vernieuwde NOS-app laat je nu notificaties voor sport uitschakelen

De vernieuwde NOS-app biedt nu meer keuze voor notificaties. Je kunt meldingen voor sportnieuws uitschakelen, zodat je alleen bericht krijgt van breaking nieuws. Ook is er een nieuwe indeling met een knoppenbalk.

Pushbericht NOS-app instellen.
Hou je niet van sport? De vernieuwde NOS-app voor de iPhone en iPad laat je nu breaking news-notificaties voor sportgebeurtenissen uitschakelen. Ook heeft de app met versie 5.0 nieuwe navigatie gekregen, is er een vernieuwd Apple Watch-app en is de app als kers op de taart opnieuw opgebouwd in Apple’s programmeertaal Swift.

NOS-app met nieuwe navigatie

De NOS-app werkte voorheen met een zijmenu via een knop linksboven, waarna je kon navigeren naar de verschillende onderwerpen. Dit schuifmenu heeft nu plaatsgemaakt voor een nieuwe knoppenbalk onderin de app. Dit maakt de app niet alleen overzichtelijker, maar ook makkelijker met één hand te bedienen. De onderwerpen die onderin de knoppenbalk staan, kun je naar eigen wens aanpassen via het Meer-menu waar je alle overige onderwerpen vindt. Door de nieuwe knoppenbalk is het echter niet meer mogelijk om tussen onderwerpen te vegen. De NOS is zeker niet de eerste nieuws-app die kiest voor een knoppenbalk, want onlangs kreeg ook de NU.nl-app nieuwe navigatie.

Nieuwe navigatie in NOS-app met knoppenbalk.

Bij breaking nieuws stuurt de NOS-app je een pushbericht, maar vanaf versie 5.0 kun je dit apart instellen voor gewoon nieuws en sportnieuws. Als je dus niet geïnteresseerd bent in wie het Europees Kampioenschap atletiek gewonnen heeft, kun je pushberichten voor sportnieuws uitschakelen. Nieuws en sportnieuws zijn voor de pushberichten de enige twee instellingen. Het is niet mogelijk om aparte meldingen in te stellen voor bijvoorbeeld politiek of buitenlands nieuws.

Over sport gesproken: de sportpagina van de NOS-app is vernieuwd. Naast nieuws en liveblogs, vind je hier nu ook de belangrijkste sportvideo’s en live sport. Overige video’s en uitzendingen zijn gegroepeerd bij het kopje Video. Je kunt hier filteren op uitzendingen, korte nieuwsvideo’s en sportvideo’s. Voor mensen die de lettergrootte van hun iOS-toestel groter ingesteld hebben, is er ook goed nieuws. De NOS-app past de lettergrootte in de app nu aan op basis van je iOS-instellingen. Via de instellingen van NOS kun je dit nog verder aanpassen.

NOS sport en lettergrootte instellen.

Vernieuwde Apple Watch-app voor NOS
Tot slot heeft de NOS-app de Apple Watch-versie onder handen genomen. Voorheen kreeg je in de Apple Watch-app een aantal artikelen te zien. Met de snellezer-optie kon je snel de intro van het nieuwsartikel lezen, maar deze functie is er nu uitgehaald. Nog steeds toont de app in totaal vijf artikelen en door bij elk nieuwtje naar onderen te scrollen kun je de eerste alinea lezen.

NOS op Apple Watch vernieuwd.

In onze test werkte de Apple Watch-app niet altijd even goed, omdat we vaak de melding Controleer je internet verbinding in beeld kregen. De app geforceerd afsluiten is dan de enige oplossing, maar ook daarna verscheen de foutmelding nog in beeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2017, 11:18
Categorie Apps
Onderwerp nos
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.