Tado Slimme Aircobediening V3+ met HomeKit.

Tado’s nieuwe versie van slimme aircobediening werkt met HomeKit

Vlak voor de start van de zomer komt Tado met een nieuwe versie van haar slimme aircobediening. De nieuwe Slimme Aircobediening V3+ brengt onder andere ondersteuning voor HomeKit.

Tado Slimme Aircobediening V3+ met HomeKit

Er zijn allerlei manieren om je slimme airco met je iPhone te bedienen. Eén van de mogelijkheden was de losse Tado Slimme Aircobediening, maar een groot nadeel daarvan was dat ondersteuning voor HomeKit ontbrak. Vanaf nu is er een nieuwe versie, genaamd de Tado Slimme Aircobediening V3+. De grootste verbetering is dus de ondersteuning voor HomeKit.

De Slimme Airdobediening van Tado is een klein wit kastje dat je kan koppelen aan op afstand bedienbare airco’s. De Tado maakt gebruik van de infraroodverbinding die al op je airconditioner aanwezig is. Je hoeft er dus geen dure slimme airco voor aan te schaffen. Via een kabel verbind je de slimme aircobediening met je netwerk, zodat je deze kan koppelen aan HomeKit, Google Assistent en Amazon Alexa. Je kan daardoor op afstand je airco inschakelen, zonder dat deze uit zichzelf al deze mogelijkheid biedt.

Qua design is het kastje niet veranderd ten opzichte van de tweede versie. Het is nog steeds een klein wit vierkant kastje met een display, dat te activeren is via aanraakbediening. Je kan daardoor ook handmatig de airco in- of uitschakelen, mocht je geen iPhone bij de hand hebben. De aircobediening ondersteunt ook zogenaamde skills, die je misschien al kent van de Tado-thermostaat. Op basis van je locatie kan de airco uit- of inschakel worden. Ook de Open Raam Detectie helpt bij het in- of uitschakelen van je airconditioner. Deze functies maken onderdeel uit van Auto-Assist, dat voor €2,99 per maand of €24,99 per jaar beschikbaar is.

Tado Slimme Aircobediening V3+ met HomeKit instellen.

De Tado Slimme Aircobediening V3+ kost €99,99 bij Tado zelf en is daarmee zo’n €80 goedkoper dan het vorige model. Check de beschikbaarheid bij 50Five, Coolblue en Mediamarkt, waar hij binnenkort verkrijgbaar moet zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2019, 11:14
Via Via iPhone-Ticker
Categorie Accessoires
Onderwerpen airconditioner, homekit, tado

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.