Betaalterminal voor Apple Pay.

Apple Pay nu in Luxemburg en Hongarije gestart

Apple Pay breidt vandaag weer iets verder uit: in Luxemburg en Hongarije kun je vanaf vandaag ook met Apple's betaaldienst afrekenen. De launch werd al verwacht; het was alleen nog onduidelijk wanneer het officiële startschot zou worden gegeven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Pay in Luxemburg

De meeste winkels in Luxemburg zijn voorzien van moderne pinautomaten die we in Nederland en België ook hebben. Afgelopen weekend lukte het ons al om op allerlei plekken met Apple Pay te betalen. Maar dan moet je wel beschikken over een bank die het ondersteunt. In Luxemburg is dat vanaf nu BGL BNP Paribas. Ook de logo’s van Mastercard, VISA en V Pay prijken op de website. Apple heeft in Luxemburg gekozen voor een internationale partij. De staatsbank Banque et Caisse d’Epargne de l’Etat (BCEE), overal te herkennen aan het opschrift Spuerkeess, werkt nog niet mee met Apple Pay maar biedt al wel contactloze betalingen via Fitbit en Garmin aan.

Apple Pay in Hongarije

In Hongarije heb je ook weinig keuze: je kunt terecht bij OTP Bank. Daarbij worden Maestro en Mastercard ondersteund. Wat winkels betreft kun je terecht bij allerlei internationale ketens zoals Starbucks, Saturn, Adidas, Lidl en Aldi, Decathlon en de Duitse merken Penny, Rossmann en drogisterij DM. Maar ook hier geldt: het zal bij de meeste pinautomaten al gewoon werken, mits je beschikt over een geschikte aanbieder.

Dat in beide landen slechts één bank meedoet kan een bewuste strategie van Apple zijn. Het kan er echter ook op wijzen dat dit landen zijn waar het lastiger was om een deal te sluiten.

Betaalterminal voor Apple Pay.

Het gaat de afgelopen dagen snel. Twee weken geleden ging Apple Pay van start in IJsland met twee banken en vannacht maakte een van de vier grote banken in Australië bekend dat ze meedoen. Het wachten is nu op het moment dat Nederland van start gaat. Op de Nederlandse pagina staat nog steeds ‘Binnenkort beschikbaar’, al zijn er wel steeds meer aanwijzingen dat de introductie aanstaande is. Nu Luxemburg en Hongarije vandaag zijn gestart is de kans niet meer zo groot dat het nog deze week gebeurt.

Apple Pay in Nederland is per dinsdag 11 juni 2019 officieel beschikbaar in Nederland via ING Apple Pay. Bekijk onze tip hoe je Apple Pay instelt en waar en hoe je Apple Pay gebruikt.

Dit zijn onze meest recente artikelen erover:

Apple Pay naar ruim 40 landen
Apple Pay is nu beschikbaar in 40 landen. Daarmee is de belofte van Tim Cook bijna gehaald: hij kondigde tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers aan dat de betaaldienst nog voor het einde van het jaar in “meer dan 40 landen beschikbaar” zal zijn. Je kunt hier kijken welke landen al Apple Pay aanbieden, waarbij Luxemburg en Hongarije nog moeten worden toegevoegd.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 11 juni: Apple Pay in Nederland is nu ook beschikbaar. Dit is toegevoegd aan het artikel. Reacties zijn vanaf hier gesloten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2019, 5:57
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.