ING-reclame met Apple Pay.

Scoop: Dit wordt de reclamespot van ING voor Apple Pay

iCulture heeft exclusief de reclamespot ontvangen die ING mogelijk gaat gebruiken voor een campagne rondom Apple Pay. In de reclame zien we hoe Apple Pay gebruikt wordt in een aantal winkels. ING demonstreert in de spot hoe eenvoudig betalen via iPhone en Apple Watch is.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Apple Pay-reclame bij ING

De datum van Apple Pay bij ING komt steeds dichterbij, al weten we nog niet wanneer Apple Pay in Nederland exact van start gaat. Achter de schermen is ING in ieder geval druk bezig met de voorbereidingen en daar hoort ook een reclamecampagne bij. iCulture ontving van een anonieme tipgever de reclamespot die ING zeer waarschijnlijk gaat gebruiken om Apple Pay onder de aandacht te brengen.


In de reclame zien we hoe iPhone-bezitters Apple Pay gebruiken in verschillende winkels. Zo zien we iemand afrekenen met een gigantisch broodje in zijn hand en een moeder met een grijpgraag kind onder haar arm. Ook de Apple Watch komt voorbij, bij een sportieve vrouw die los gaat op een boksbal en tegelijkertijd een drankje afrekent. Alle personen in de reclame hebben één ding met elkaar gemeen: ze hebben maar één hand vrij om te betalen, maar dat is natuurlijk geen enkele belemmering als je Apple Pay gebruikt. De reclame wordt ondersteund door een vrolijk muziekje, afgewisseld met het Apple Pay-bliebgeluidje.

Video niet zichtbaar? Je kan hem ook hier bekijken!

De reclame heeft als bestandsnaam “voiceovertest”. Mogelijk is de reclame nog niet helemaal definitief. Aan het begin en aan het eind van de reclame zit nu al een voice-over, die we kennen van eerdere ING-reclames. Wellicht komt er dus nog een extra voice-over bij of wordt er aan deze tekst nog verder geschaafd.

Uit de ING-commercial zijn geen verdere details te ontdekken. Wel zien we dat je (zoals verwacht) bij kleine bedragen geen pincode in hoeft te voeren. Bij Apple Pay hoef je doorgaans ook voor grotere bedragen geen pincode in te voeren. Apple benadrukt dat het bij sommige transacties mogelijk wel het geval is. Uit onze ervaringen blijkt dat er nooit om een aanvullende pincode wordt gevraagd.

Lijkt op reclame van Betaalvereniging Nederland
De commercial heeft wel wat weg op de reclame van Betaalvereniging Nederland die nu op de Nederlandse televisie te zien is. Daarin staat contactloos betalen centraal. Daar wordt een Android-toestel gebruikt om mobiel mee te betalen.

Apple Pay in Nederland is per dinsdag 11 juni 2019 officieel beschikbaar in Nederland via ING Apple Pay. Bekijk onze tip hoe je Apple Pay instelt en waar en hoe je Apple Pay gebruikt.

Lees ook onze andere recente artikelen over Apple Pay:

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 11 juni: Apple Pay is vanaf dinsdag 11 juni 2019 voor ING-klanten beschikbaar. Het artikel is hierop aangepast. Reacties zijn nu niet meer mogelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2019, 5:55
Categorie Diensten
Onderwerpen apple pay, ing bankieren

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
66 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.