Storing bij diverse iCloud-diensten door problemen bij Amazon

Momenteel is er een grote storing bij iCloud, die wordt veroorzaakt door problemen bij Amazon Web Services (AWS). Daardoor zijn wereldwijd talloze internetdiensten getroffen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vandaag is een goed moment om de nieuwe systeemstatus-pagina van Apple eens te bekijken. Er zijn namelijk bij diverse iCloud-diensten storingen door een grote storing bij Amazon Web Services (AWS). Daardoor zijn meerdere internetdiensten wereldwijd getroffen, ook buiten Apple.


icloud-storing-juni-2015

Storing bij iCloud-diensten

Op de vernieuwde systeemstatus-pagina van Apple is te zien dat meerdere iCloud-diensten problemen opleveren, waaronder de App Store, iWork, iTunes Match en iCloud Notities. Je kunt daarbij te maken krijgen met vertragingen of langzamer reageren dan gebruikelijk. Het heeft allemaal te maken met een wereldwijde storing bij Amazon Web Services, waardoor meerdere internetdiensten zijn getroffen. Ook bij Trello, IFTTT, Strava, Runkeeper, Medium, Slack, Imgur en Quora kun je tegen problemen aanlopen.

Eerder vandaag kon je lezen dat Apple de systeemstatus-pagina een update heeft gegeven. Er is nu geen tijdlijn meer zichtbaar, maar je krijgt wel meer informatie als je op een item drukt. Ook is de pagina mobiel beter te bekijken. De pagina laat zien wat het laatst bekende probleem is met een bepaalde dienst en hoeveel mensen erdoor zijn getroffen. Bij iCloud Notities staat dat minder dan 0,04% van de gebruikers problemen ondervindt met iets tragere performance dan gebruikelijk. Bij Apple TV, Apple Music en App Store meldt Apple alleen dat ‘Some users’ zijn getroffen door de iCloud storing, waardoor onduidelijk blijft om hoeveel het gaat.

Bekijk ook

Apple vernieuwt pagina voor systeemstatus met mobiele versie

Is er een probleem met één van de online diensten van Apple? Op de pagina voor systeemstatus kun je dit bekijken. De pagina is vernieuwd en heeft nu een geoptimaliseerde versie voor mobiel, zodat je hem ook op je iPhone kunt bekijken.

Niks te doen? Gelukkig werken de Kaarten-app, iMessage en de iBooks Store nog wel gewoon, dus je kunt rustig een boekje gaan lezen, een bericht versturen of je volgende vakantie gaan plannen.

Wil je meer weten over iCloud storingen en hoe je de status van iCloud-diensten opvraagt? Lees dan onderstaande tip!

Bekijk ook

Storing bij iCloud of andere Apple-diensten? Zo vraag je de status van Apple-diensten op

Is er een iCloud storing of werken andere diensten van Apple niet? Bij Systeemstatus op de website van Apple kun je zien of er technische problemen met iMessage, Apple Music en andere diensten zijn.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 28 februari: Meer namen van getroffen webdiensten toegevoegd.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.