60-Minutes-Apple-Show

Tim Cook belooft meer Pro-functies, vooral voor creatieven

Tim Cook belooft meer Pro-functies en benadrukte dat professionals nog steeds belangrijk zijn voor Apple, tijdens een bijeenkomst van aandeelhouders.

Tim Cook weet wat de mensen graag willen horen, vooral als het om professionele gebruikers gaat. Tijdens een vragenuurtje op de aandeelhoudersvergadering van Apple, verzekerde Cook de aanwezigen dat Apple nog steeds erg gericht is op professionele gebruikers en plannen heeft om “meer te doen” voor Pro’s.

60-Minutes-Apple-Show

Meer Pro-functies

De opmerkingen zijn een reactie op de kritiek die Apple de afgelopen tijd kreeg, vooral na het verschijnen van de MacBook Pro. Apple zou de Pro-gebruikers in de steek hebben gelaten, door een MacBook uit te brengen die meer op het mainstream publiek is gericht. Ook is er al sinds december 2013 geen nieuwe versie van de Mac Pro verschenen. “Je zult zien dat we meer dingen gaan doen op Pro-gebied”, beloofde Cook en hij voegde eraan toe: “Het Pro-gebied is erg belangrijk voor ons, vooral de creatieve gebieden”.

Niet alleen de Mac Pro is aan een update toe. Ook de andere desktop Macs hebben al een jaar lang geen update gekregen. De iMac kreeg in oktober 2015 voor het laatst nog een opfrisbeurt en dat is meer dan 500 dagen geleden. Voor de Mac mini geldt dat er al bijna 900 dagen geen update is uitgebracht. Toch zijn er nog steeds geen aanwijzingen dat er snel een nieuwe Mac Pro of Mac mini aankomt. Wel zou Apple plannen hebben om nieuwe iMacs uit te brengen in 2017, waarschijnlijk al tijdens een evenement in maart. Die zullen waarschijnlijk voorzien zijn van USB-C-poorten en nieuwe grafische chips van AMD.

“Denk niet dat dingen die niet zichtbaar zijn een signaal zijn dat onze prioriteiten elders leggen”, vertelde Cook tegen de beleggers. Op de vraag of de Mac en iPad zullen samenvloeien tot een touchscreen Mac, wilde Cook niet reageren. Hij gaf aan dat hij geen commentaar wil geven op toekomstige productplannen, maar benadrukte wel dat de iPad en de Mac twee aparte productlijnen zijn, met een verschillend doel. “Mensen zien het als een laptopvervanger, maar niet als een Mac-vervanger”, benadrukte Cook. “De Mac doet zoveel meer. Door deze twee werelden samen te voegen, verlies je de eenvoud van de ene en de kracht van de andere.”

AirPods zijn cultureel fenomeen

Tijdens het vragenuur benadrukte Cook ook nog eens dat Apple zo snel mogelijk AirPods produceert, om aan de vraag te kunnen voldoen. Volgens Cook zijn de AirPods ondertussen al uitgegroeid tot een “cultureel fenomeen”. Op de vraag of er nog veiligheids- en gezondheidsrisico’s zijn tijdens het gebruik van AirPods, antwoordde Cook dat ze niet op Apple’s website zouden staan als er problemen mee waren.

Apple AirPods reclamespot

De jaarlijkse bijeenkomst van aandeelhouders vond plaats op het hoofdkantoor in Cupertino. CEO Tim Cook en hoofd juridische zaken Bruce Sewell beantwoorden de vragen van de aanwezigen. Cook vertelde dat dit de laatste keer is dat de aandeelhoudersbijeenkomst plaatsvindt in de Town Hall van 1 Infinite Loop. Vanaf april gaat Apple Park open en vanaf dat moment zullen belangrijke bijeenkomsten plaatsvinden in het Steve Jobs Theater op het nieuwe hoofdkwartier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2017, 20:24
Categorie Apple
Onderwerp tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.