Apple systeemstatus bekijken op de iPhone.

Apple vernieuwt pagina voor systeemstatus met mobiele versie

Is er een probleem met één van de online diensten van Apple? Op de pagina voor systeemstatus kun je dit bekijken. De pagina is vernieuwd en heeft nu een geoptimaliseerde versie voor mobiel, zodat je hem ook op je iPhone kunt bekijken.

Apple systeemstatus bekijken op de iPhone.
Als je last denkt te hebben van een probleem met iCloud, Apple Music, je Apple ID of andere online diensten van Apple, dan kun je daarvoor terecht bij de pagina voor systeemstatus. Hoewel de pagina bij grote storingen in het verleden nogal eens achter liep, is de pagina alsnog een handig hulpmiddel om eventuele problemen te achterhalen. De pagina is helemaal vernieuwd met een nieuwe vormgeving en een mobiele versie.

Apple Systeemstatus pagina vernieuwd

De pagina voor systeemstatus somt alle online diensten van Apple op en geeft daarbij aan of er sprake is van een storing. App Store, Apple ID, iCloud, Siri en Zoek mijn Vrienden zijn slechts een paar van de voorbeelden van deze online diensten die last kunnen hebben van zo’n status. Op de pagina zag je voorheen een hele lijst met een groen vierkantje als alles in orde was. Was er een probleem, dan kleurde het vierkantje oranje. Onderaan was ook altijd een tijdlijn te zien, dat vooral van pas kon komen bij geconstateerde problemen.

Systeemstatus bekijken.

De vernieuwde pagina is qua opzet bijna hetzelfde, maar ligt qua vormgeving nu meer in lijn met de de overige pagina’s op Apple’s website. Bovendien is er nu een mobiele versie van de pagina, zodat deze ook een stuk beter te bekijken is via bijvoorbeeld je iPhone. Standaard zie je alleen staan of alle diensten normaal werken of niet. Tik daarnaast op het plusje om de volledige lijst uit te klappen en de individuele onderdelen te bekijken.

Apple systeemstatus pagina op de iPhone.

De tijdlijn onderaan de pagina is met de nieuwe versie verdwenen. Op de webversie kun je bovendien zien of er onlangs nog problemen opgelost zijn. Door op een individueel onderdeel te klikken, kun je zien van wanneer tot wanneer er met het desbetreffende onderdeel een probleem was, hoeveel mensen het trof en wat het probleem precies inhield. Zo blijkt dat er gisterenmiddag van 11:20 tot 12:24 problemen waren met iCloud Notities, iCloud Drive en reservekopieën.

Je kunt de pagina voor de systeemstatus bekijken via de Apple-site voor systeemstatus. De website is nu dus ook geoptimaliseerd voor de iPhone.

Via: iPhone-Ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2017, 11:09
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen icloud, storing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.