Spotify maakt iPad-app een stuk veelzijdiger dankzij Split View

Spotify maakt op de iPad nu eindelijk gebruik van de mogelijkheden voor multitasking. De Spotify-app voor iPad werkt nu met Split View en Slide Over, zodat je de app kan gebruiken naast een andere app die multitasking ondersteunt.

Al sinds iOS 9 ondersteunt de iPad de multitaskingfuncties Split View en Slide Over. Deze functies zijn destijds toegevoegd om de iPad meer mogelijkheden te bieden en om meer gebruik te kunnen maken van het grote scherm. In al die jaren zijn er al heel veel apps bijgekomen die Split View en Slide Over ondersteunen. Een opvallende afwezige is Spotify, waardoor je niet even snel een nieuw muzieknummer kon kiezen terwijl je aan het browsen was. In de nieuwste app-update heeft Spotify dit stilletjes toegevoegd.

Spotify met Split View en Slide Over

Sinds afgelopen juni werkt Spotify aan de Split View-ondersteuning, want vanaf dat moment zat het al in de betaversie. Vanaf versie 8.5.14, die je nu in de App Store vindt, is de ondersteuning dan eindelijk voor iedereen beschikbaar.

Spotify in Slide Over.

Je activeert de functie zoals bij iedere andere app. Je opent bijvoorbeeld Safari en sleept vanuit de Dock de Spotify-app over je huidige app. Met Slide Over plaats je Spotify over je huidige app, die je met een veegbeweging snel kan laten verschijnen of weer uit beeld kan vegen als de app in de weg zit. Wil je het scherm verdelen tussen Spotify en een andere app, dan kan dat ook door hem in Split View te plaatsen.

Spotify in Split View.

Hoewel de ondersteuning voor Split View lang op zich liet wachten, komt het op een goed moment. In iPadOS 13 voegt Apple weer allerlei nieuwe mogelijkheden toe, waaronder ondersteuning voor meerdere schermen van dezelfde app. Apps moeten hier wel voor aangepast worden. Wij hebben Spotify getest op een iPad met iPadOS 13 en merkten dat dit nu nog niet werkt. Hopelijk breidt Spotify de functie daarom de komende tijd nog uit.

Wil je meer weten over iPad multitasking? In onze uitleg lees je er alles over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.